yamaçparaşütü1

Samandağ Belediyesi, ilçenin turizm potansiyelini ve sosyal gelişimini sağlayacak etkinlikleri desteklemeye devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Samandağ Belediyesi ortaklığıyla Samandağ Çevlik’te yapılan yamaç paraşütü pistinde, Samandağ Kaymakamlığı ve Samandağ Belediyesi tarafından, var olan uçuş platformu (yamaç paraşütünün çıkış noktası) genişletiliyor.

Sporcu kişiliği ile tanınan Samandağ Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Ali Kamacı yaptığı açıklamada; “turizmin gelişmesi ve gençlerimizin spora yönelmesi adına Yamaç paraşütü sporunu Samandağımıza kazandırmıştık.  İlçemiz doğal yapısıyla, yamaç paraşütü sporu için ideal bir yer olması ve adrenalin tutkunu vatandaşlarımızın yoğun ilgisi üzerine var olan pisti genişletme kararı aldık. Bu genişletme ile var olan uçuş platformu daha güvenli, daha büyük ve daha kullanışlı hale gelecek. Ayrıca önümüzdeki süreçte rüzgar sörfü, kayt sörf gibi ekstrem spor faaliyetlerini de ilçemize kazandıracağız.” İfadelerine yer verdi.

Kamacı açıklamasının devamında bu çalışmalardan kısa bir süre sonra Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kaymakamlığı ortaklığında yapılması planlanan  ‘Yamaç Paraşütü Festivali’nin de müjdesini verdi.