CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tehdit edici boyutlara ulaşan obezitenin önüne geçilmesi amacıyla “Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda” değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifinde, obezitenin ülkemizde hızla yayıldığına dikkat çekerek, bu konuda ciddi önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.  Sağlık Bakanlığının obeziteyle ilgili istatistiki verilerine de vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2009’da yüzde 6.5 olan obetizenin, 2013’te yüzde 8.3’e ve 2016’da da yüzde 9.9’a çıktığını belirtti.

Obezite artış oranlarındaki yükselişe dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, 2010’da yüzde 30 olan artış oranının günümüzde yüzde 32’ye ulaştığını belirtti.  Obeziteyle ilgili gidişatın risk taşıdığına vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifi gerekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Bilim insanlarının bu alanda çalışmalarının artırılmasının yanında, obeziteyi artırıcı unsurların değerlendirilmesi gerekmektedir. TV kanalları, radyo ve basın yoluyla sorunun bütün unsurlarıyla ele alınarak, gerekli önlemlerin alınması kaçınılmaz hale gelmiştir.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, beslenme ve yaşam alışkanlıklarının önemli ölçüde değiştiğine dikkat çekerek verdiği kanun teklifinin sorunun gelecekte yaygınlaşmasının önüne geçilmesini amaçladığını belirtti.

Günlük yaşam içinde gözden kaçan ama herkesin giderek düne göre daha çok farkına varmaya başladığı sorunun yasal düzenleme ile de ele alınmasının önemine değinen Gürer, birey tek başına sorunla baş edemediği yerde devletinde önleyici önlemleri artırıcı tedbirler almasının gerektiğini söyledi. Yaşam alışkanlıkları ve beslenme ile değişimin çocuk yaşta başlayan sorunlar ürettiğine vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, obezite konusunda toplumsal duyarlılığında artırılması gerektiğini ifade etti.