Eskişehirli köylüler, Gündüzler Kış Festivali’nde buluştu.

TERMİK SANTRAL GÖLGESİNDE KIŞ FESTİVALİ! (6)

Gündüzlüler Derneği’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ve Alpu Ovası’nda yaşayan vatandaşların bir araya geldiği Kış Festivali’nde renkli görüntüler ortaya çıktı. Festival dolayısıyla bir araya gelen bölge halkı, traktörlerine afişler asarak termik santrale karşı olduklarını da dile getirdiler. Festival dolayısıyla vatandaşlara pilav-ayran ikramı yapılırken, yerel sanatçı Mehmet Özel de konser verdi.  

TERMİK SANTRAL GÖLGESİNDE KIŞ FESTİVALİ! (8)  TERMİK SANTRAL GÖLGESİNDE KIŞ FESTİVALİ! (9)

Festival için bir araya gelen vatandaşlar, “Toprak Namusumuzdur”, “Termik Santral İstemiyoruz”, “Havama, Suyuma, Toprağıma Dokunma” gibi birçok döviz ile Eskişehir’de yapılması planlanan termik santrale tepki gösterdi. Yüzlerce traktörle konvoy halinde köyleri gezen grup, daha sonra Gündüzler Köyü’nde buluşarak Gündüzler Kış Festivali’ni gerçekleştirdi.

TERMİK SANTRAL GÖLGESİNDE KIŞ FESTİVALİ! (4)   TERMİK SANTRAL GÖLGESİNDE KIŞ FESTİVALİ! (5)

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gündüzler Derneği Başkanı Selim Kurnaz, “Bölgemizin ve mahallemizin sesini daha iyi duyurabilmek için, ileride geleneksel hale getireceğimiz Gündüzler Kış Festivali’nin ilkini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda hem daha yüksek katılımla hem de daha coşkulu kutlamalar yapacağız. Ancak, bu yılki festivalimiz ne yazık ki, hem bölgemiz, hem de bizler için talihsiz bir projenin gölgesinde yapılıyor. İçerisinde yaşadığımız bu ova Bakanlar Kurulu kararı ile tarım dışı kullanıma yasaklanmıştır. Bu yasağa rağmen bu güzelim topraklarımıza termik santral kurmak istiyorlar. Toprağımız bizim namusumuzdur!. Bu topraklarda yaşayan insanlar olarak ovamıza, topraklarımıza, şehrimize sahip çıkacağız. Eskişehir kıymetlidir ve biz topraklarımızı ranta kurban etmeyeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi adına Eskişehir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını dayanışmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

TERMİK SANTRAL GÖLGESİNDE KIŞ FESTİVALİ! (11)   TERMİK SANTRAL GÖLGESİNDE KIŞ FESTİVALİ!

Festivale, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy da katıldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise şehir dışında olduğu için festivale katılamazken mesaj gönderdi.  Festival sırasında yüzlerce köylü, Çevre ve Yaşam Platformu’nun başlattığı imza kampanyasına destek oldu.

TERMİK SANTRAL GÖLGESİNDE KIŞ FESTİVALİ! (10)

DCIM100MEDIADJI_0051.JPG