Cerattepe’de yapılmak istenen altın işletmeciliğine karşı 20 yıldır devam eden mücadele günümüzde yeni bir evreye dönüşüyor. Artvin örgütlerinin İzmit, İstanbul ve Bursa’da yaptıkları toplantılarda alınan kararlar çerçevesinde doğa savunması ve yaşam mücadelesi veren Artvin’e destek amacıyla bugün 13 Ocak 2018 günü ülkemizin her tarafında Artvin örgütleri ve doğaseverler alanlara çıkarak tek yürek olduklarını, mücadeleye; maden şirketleri HES’çiler, taş ocakçıları, Yeşil yol tüccarlari Artvin’i terkedenceye kadar devam edeceklerini haykırdılar.

P9840047

Eş zamanlı olarak başlatılan imza kampanyası çerçevesinde toplanan imzalar 16 Ocak 2018 günü yine çeşitli illerden Ankara’ya gelecek temsilcilerimiz eliyle TBMM’ne iletilecek ve milletin meclisinin konuyu ele alarak bu katliamlara son vermesi istenecektir. Yine önümüzdeki süreçte, doğruda Artvin’de ve doğa katliamlarının gerçekleştirileceği her alanda yapılacak fiili ve meşru müdahalelerle Anayasanın 56. Maddesinde dile getirilen yurttaşlık görevi yerine getirilecektir.

13 Ocak 2018 günü Ankara’da Batıkent Metro durağında bir araya gelen Artvinliler ve çevre dostları bir taraftan tulum çalarak yörelerinin kültürel güzelliklerini sergilerken, sonrasında da Artvin’de işlenen çevre ve doğa katliamlarını yüksek sesle protesto ettiler. Sorunun sadece madenci veya HES’çi şirketler olmayıp sermaye sınıfının aşırı kar hırsından kaynaklanan ve siyasi iktidarın güdümündeki sömürü düzeninin Artvin insansızlaştırma projesi olduğunu teşhir ettiler. Coşku içinde gerçekleşen etkinlikte Artvin’e tam destek sözü verilmesiyle  sona erdi.