Yarkadaş: “Uğur Mumcu kalemini halkının çıkarları için kullanırdı.”
Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Uğur Mumcu, ölümünün 25. yılında İstanbul Harbiye’de bulunan anıtının önünde de anıldı.
Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) düzenlediği etkinliğe TGS Başkanı Gökhan Durmuş, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve çok sayıda gazeteci de katıldı.
Basın şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Mumcu’nun Cumhuriyetçi, Atatürkçü, anti-emperyalist ve laik kimliğine dikkat çekti. Yarkadaş, “Uğur Mumcu bugün yaşasaydı cezaevinde olurdu. Çünkü Mumcu bildiklerini halka anlatır, bildiklerini saklamaz ve her bilgiyi halkının çıkarı için kullanırdı. Bu iktidar, Mumcu’yu da cezaevine atardı” dedi.
DSC_9128
Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün Mumcu’nun arkadaşları bir komplo yüzünden bir yıldır cezaevindeler. Ahmet Şık, Akın Atalay ve Murat Sabuncu Cumhuriyet Gazetesinin çalışanları olarak Mumcu’nun izinden yürümeye ve ilkelerini yaşatmaya çalışıyorlar. Bir an önce bu arkadaşlarımızın da serbest bırakılmasını ve özgürlüklerine kavuşmasını diliyoruz” dedi.
DSC_8998
Uğur Mumcu’nun gerçeğin peşinden koşan bir gazeteci-yazar olduğuna dikkat çeken Yarkadaş “Mumcu’nun bize bıraktığı en büyük miras gerçeğin peşinden koşmak ve gerçeği her zaman halka duyurmaktı. Biz de Mumcu’nun nezdinde tüm basın şehitlerimizi anıyor, gazetecilerin özgürce yazı yazabileceği, gazetecilerin attığı tweetlerden dolayı gözaltına alınmadığı, sorgulanmadığı dönemde yaşamak için mücadele ettiğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” diye konuştu.