Untitled-1

Araştırmacı- Gazeteci Uğur Mumcu  haince katledilişnin 25. Yılında Artvin’de anıldı. Bu yıl Artvin Valiliği önünde Atatürk Anıtın olduğu yerde değil, çok katlı otopark önünde anıldı. Anma programına, CHP İL Başkanı Ahmet Biber, Artvin Barosu Başkanı Ahmet Biber,  CHP Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk, CHP Kadın Kolları İL Başkanı Gülşen Kurul, Halkevleri derneği Artvin Şubesi Başkanı Dursun Ali Koyuncu, AFGAD  Başkan yardımcısı Sami Özçelik,  78’liler Derneği Başkanı Seyfettin Altıkulaç,  Artvin Belediyesi CHP  Meclis Üyesi üyeleri Sinan Saraç, Nermin Albayrak,  CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Anıl Öztürk ve  Artvin Halkı katıldı.

 EKİLİR EKİN GELİRİZ!

DSC_0821

Uğur Mumcu’yu 25. Yılıında anma programı nedeniyle konuşma yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk, “ Değerli dostlar, 21 Aralık’ta başlayıp 31  Ocak’ta biten o içimizi acıtan zemheri ayındayız. Yine karanlıklarla geldin çocukluğumuzun eğlencesi olan Zemheri… Sormak isterim;  Sana, sebi sevenlere neden sırtını dönersin. O güzel anıları neden alçaklara, uğursuzlara kiralaesın. Eyy Zemheri!.  Bilesin ki bizi yakan başımıza düşen ayazın değil!. Uğur Mumcuların, Muammer Aksoyların, Gaffar Okkanların  ve toprağa düşen nice yiğitlerin, aydınların katledilmesidir. İnsanlık susuyor. Vicdanlar kanıyor. Adalet katlediliyor. Eyy  Zemheri bir gününü de atrık sevenlerine ver. İçinde insan sevgisi olanlara ver. Adalet ve Vicdan duygusu olanlara ver. Yüreği barıştan, yüreği özgürlükten yana atanlara ver.  Çağdaş, uygarlık yolunda  yürüyenlere ver. Ver ki  ayazında her yanı kardelenler sarsın. Ve yüreğimiz bahar bahçe olsun.  Bizleri yok etmek, katletmek isteyenlere cevabımız da Hasan Hüseyin’in mısralarıyla olsun. “Ekilir ekin geliriz/ Azilir un geliriz/ Bir gider bin geliriz/ Beni vurmak kurtuluş mu / Bizi vurmak kurtuluş mu.”  Dedi.

KALPAKSIZ KUVAVCI MUMCU’YU SAYGIYLA ANIYORUZ

DSC_0824

Ardından söz alan CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber ise şunları söyledi;  “ Hukukçu-Gazeteci-Yazar, Kalpaksız Kuvvacı Uğur Mumcu, bundan tam 25 yıl önce 24 Ocak 1993’te karanlık ve kirli eller tarafından haince katledildi. 24 Ocak – 31 ocak Adalet Haftası vesilesi ile, başta kalpaksız kuvvacı Uğur Mumcu olmak üzere Prof.Dr. Muammer Aksoy’u, Doç.Dr. Bahriye Üçok’u, Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı, Turan Dursun’u, Çetin Emeç’i, Jan.Gn.Kom.Org. Eşref Bitlis’i, Emn.Md. Gaffar Okkan’ı, Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu^nu, Danıştay Hakimi Mustafa Yücel Özbilgen’i ve kaybettiğimiz tüm aydınları rahmetle, minnetle, şükranla ve özlemle anıyoruz. Işıklar içinde yatsınlar.

“BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLANLAR” SÖZÜ UĞUR MUMCU’YA AİTTİR.

Değerli Arkadaşlar; Kalpaksız Kuvvacı Uğur Mumcu, ülkemizde yetişmiş en önemli araştırmacı gazetecilerden birisiydi. “Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olanlar” sözü Uğur Mumcu’ya aittir. Uğur Mumcu bu sözü Yeterli bilgi sahibi olmadan konuşanlar için söylemişti. Ülkenin gidişinden ve terör olaylarının sürekli artmasından endişe ediyordu. Araştırmalarında batılı silah tüccarlarının Bulgaristan üzerinden Türkiye’deki terör örgütleriyle ilişkilerini Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinde dile getiriyordu. Bu konudaki araştırmalarına yeni bilgiler katmak üzere İtalya’ya gitmiş ve Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca ile görüşmüş ve yeni bilgiler edinmişti. Ayrıca kürt meselesi ile ilgili de araştırmalarını sürdürmüş, hatta “Kürt-İslam Ayaklanması” diye de kitap yazmıştır. Son makalelerinin birisinde “Mossad-Cia” ve Barzani ilişkisini ortaya koyan yazı kaleme almıştır.

Değerli Arkadaşlar; Artık araştırmalarında sona yaklaşmıştı. Türkiye üzerine oynanan oyunlar ortaya konacak ve bir çoklarının maskesi düşürülecekti. İşte burada ülkemiz toplumunu iliklerine kadar sömüren ve ülkemizi yağmalayan emperyalistler ile yerli iş birlikçilerinin buna tahammülü yoktu ve toplumu aydınlatan yiğit insan Uğur Mumcu susturulmalıydı! ve hainlerin bombalı saldırısıyla bir kış günü susturdular.

CANLARINI VERMİŞ BU AYDINLARA BORCUMUZ VAR

DSC_0816

Değerli Arkadaşlar;  İşte o gün çok değerli aydınlarımızı yok ederek, bugün ülkemizin kötü gidişine karşı sesini dahi çıkaramayan korkak Genetiği Değiştirilmiş Aydınlar diye adlandırdığımız aydın müsvettelerinin önü açıldı. Bu kadar baskıya rağmen halen konuşan aydınlar, gazeteciler ise ya görevlerinden uzaklaştırılıyor ya da hapse gönderiliyorlar. Böylece de tek adam rejimi inşa ediliyor.

Değerli Arkadaşlar; Maalesef geldiğimiz nokta bu. Ama bu ülke ve millet uğruna canını kaybeden bu yurtsever aydınlarımıza karşı borcumuz var. Vatanın birliği ve bütünlüğü için, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasimiz için, çocuklarımızın geleceği için, aydınlık yarınlarda güzel bir yaşam için mücadele etmeliyiz, edeceğiz, buna mecburuz. Bu anlayış içersinde 25 yıl önce kaybettiğimiz gazetecilerin üstadı, kalpaksız kuvvacı Uğur Mumcu’yu bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla, özlemle anıyor, ruhu şad olsun diyoruz. Bu vesileyle, bu etkinliği tertip eden İl Gençlik Kollarımıza teşekkür ediyorum. tüm katılımcılara selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

DSC_0830

UĞUR MUMCU’YU DİKKATE ALMIŞ OLSALARDA 15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASI YAŞANMAZDI!

Konuşmaların ardından haince katledilen gazeteci, aydınların fotoğraflarına mumlar yakıldı ve karanfiller kondu. Bir çok kişinin karanfil koyarken duygulandığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bunun nedeninin zor günlerden geçmek olarak açıklayan vatandaşlar; Bu aydınlar bizim için öldü. Onlar isteseler yağ bal içinde yandaş olur yaşarlardı.  Ama zor olanu seçtiler, Hakkı , halkı savunmayı, memleketi,  milleti korumayı seçtiler. Uğur Mumcu ne söyledi, ne yazdı da bir tanesi çıkmadı. Eğer Mumcu  o yıllarda dikkate alınmış olsa bugün bu hain Fetö darbesi yaşanır mıydı? Bunu herkesin düşünmesini istiyoruz.” Şeklinde duygularını dile getirdiler.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK