Haber : Rasim Yılmaz
Ankara

Ankara’da faaliyet sürdüren Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı (AKEV), 28 Ocak 2018 pazar günü olağan Genel Kurulunu Artvin Evinde gerçekleştirdi.

DSC_0008

117 kurucu ve üyenin bulunduğu Genel Kurula vekâletlerle birlikte 92 kişi yanında Sayın Muzaffer Eryılmaz (Çankaya Belediyesi eski Başkanı), Sayın Metin Arifağaoğlu ( Eski Milletvekili – Vakıf üyesi)Sayın Yüksel Çorbacıoğlu (Eski Milletvekili),  Sayın Mustafa Yıldırım (Anayasa Mahkemesi eski Üyesi), Sayın Nuri Kemal Demirel (Vakıf eski başkanı),  Erhan Memioğlu (Ardanuçlular Dernek Bşk.), İmdat Aydın (Şavşat Derneği Bşk.), Erol Okumuş  (Vakıf  üyesi – Gölbaşı Artvinliler Derneği Bşk.), Serdar (Ergin) Üstündağ (Deriner Baraj Köyleri Derneği Bşk.), Bekir Demir (Mey-Köy-Der Bşk), Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği eski Başkanlarından  Sayın Sabriye Tuncay,  Sayın  Güner Yalçın, Sayın Süleyman Karadeniz (Vakıf üyesi), Rasim Yılmaz (Vakıf üyesi) ve çok sayıda Artvinli katıldı.

DSC_0005

Vakıf Başkanı Demir Akın’ın “hoş geldiniz” açılış konuşmasını müteakip gündem gereği divan başkanlığına Nazmiye Halvaşi, Başkan Yardımcılığına Gürbüz Akyüz, Yazmanlığa ise Adem Karaibrahimoğlu oy birliği ile seçilerek divan oluşturuldu.

Yapılan saygı duruşunun ardından Yönetim Kurulu Faaliyet raporunu Vakıf Başkanı Demir Akın, Denetleme Kurulu Raporunu ise Orhan Gökçe okudu.

İsteyen herkese sınırsız söz hakkı tanınarak Vakfın eski Başkanı Nuri Kemal Demirel ve çok sayıda kurucular ve üyeler söz alarak görüşlerini ve değerlendirmelerini aktardılar. Konuşmaların tamamlanmasından sonra Yönetim Kurulu Başkanı Demir Akın, eleştirilere yanıt verdi.

DSC_0006

Raporlar üzerinde yapılan tartışmaların tamamlanmasının ardından yapılan oylama da yönetim faaliyet raporları oy birliğiyle onandı.

Tahmini bütçenin 450.000 lira gelir ve gider kalemleriyle okunmasından sonra oylandı ve kabul edildi.

30 öğrenciye aylık 300 TL. tutarında  verilen “Burs Yönetmeliği”  okunarak kabul edildi.

Vakıf senedinin 10. maddesi gereğince, eksilen üyeler yerine Yönetim Kurulunun önergesi ile Sayın İsmet Acar, Sayın Prof. Dr.Necdet Şükrü Altun, Sayın Uğur Bayraktutan, Sayınn. Yüksel Çorbacıoğlu, Sayın Ali Tekin Çelik Sayın. Devrim Karasüleymanoğlu, Sayın Hakan Keleş ve Sayın Yavuz Akaltun, yeni üyeler olarak genel kurulca üyeliğe kabul edildiler.

Tek liste ile girilen seçimlerde ikisi boş 64 oy kullanıldı.

YÖETİM KURULU ÜYELERİ:

1.Demir Akın
2.Selim Aksu
3.Ahmet Köroğlu
4.Şevket Çorbacıoğlu
5.Perihan Yıldırım
6.Yavuz Akaltun
7.Aykan Mert

 DENETLEME KURULU ÜYELERİ:

 1.Süleyman Karadeniz
2.Orhan Gökçe
3.Gökhan Dede

 

ÖZLEMİN GÖZLERİ,

ög

Genel Kurulun tamamlanmasını mütakip; Sayın Güner Yalçın’ın titiz bir araştırma ve inceleme sonucunda büyük bir  özveriyle hazırladığı ,Artvin kalkınma ve Eğitim Vakfının yayını olan, Artvinli Şair merhum Hasan Çelebi’nin yaşamı, şiir anlayışı, şiirlerinin özellikleri, tüm şiirleri, şairin düzyazıları ve şairle yapılan söyleşilerin yer aldığı, Genya Yayınlarından daha yeni çıkmış olan “çiçeği burnunda” “ÖZLEMİN GÖZLERİ”  adlı kitap Artvinlilerle tanışmış oldu.

Not. Kitap, vakıftan sağlanabilir.