AKP’li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün istifasını değerlendiren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şu açıklamalarda bulundu;

“AKP’nin Genel Başkanı Erdoğan, sandık iradesine doğrudan müdahale etmeye devam ediyor. İstanbul ile başlatılan akabinde Ankara, Balıkesir, Bursa, Düzce, Niğde ve Esenyurt Belediye Başkanlarını zorla istifaya sürükleyen AKP Genel Başkanı, seçilmiş Çorum Belediye Başkanı’nı zorla, baskıyla istifa ettirmiştir. AKP Genel Başkanı her seferinde seçilmişlikten, milletin iradesinden bahsederken şimdi belediye başkanlarını iki kelimeyle, ikna olmazlarsa da tehditle istifa ettirip halkın iradesini hiçe sayıyor! Külcü’nün istifa ettirilmesi, Çorum halkına, seçim özgürlüğüne ve haklarına yapılan bir darbedir!

Külcü FETÖ’cü mü?

Külcü’nün yolsuzluğu mu var?

Neden istifa ettirildi? Kamuoyunu bilgilendirmekle mükellefsiniz!

Bugüne kadar istifa ettirilen belediye başkanlarının kimisi ağlayarak, tehdit edildiğini itiraf ederek istifa etti, kimi yorgun olmadığı halde baskılara artık direnemediğini ifade ederek istifa etti!

TÜRKİYE’DE OY KULLANAN SEÇMENİN YARISI, KENDİ İRADESİYLE YÖNETİLMİYOR!

Ülkemizi irade hırsızlığıyla, iftiralarla ve tehditlerle yönetmeye çalışanlar ülkemize en büyük ihanetin figüranı olmaktadırlar. İhanetin figüranı olmakla, tek adamlık filminin baş rolü olmak arasında ince bir çizge vardır ve bu çizgi aşılmak üzeredir.

Milli irade dendiğinde mangalda kül bırakmayanlar, halkın iradesini ayaklar altına alırken bir an bile düşünmemektedirler. Acaba sizin milli iradeden kastınız Saray iradesi mi? Başta AKP Genel Başkanı olmak üzere, hükümetin tüm yetkilileri  bu icraatlarıyla bugüne kadar söylediklerini her şeyi yalanlamaktadırlar! Erken seçim teklifimizi tekrarlıyorum; Halk atanmış belediye başkanları tarafından değil, kendi iradesiyle seçeceği belediye başkanları tarafından yönetilsin! Biz sözde değil, özde milli ve yerliyiz!

Hodri meydan! Buyurun.”