CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, Türkiye’de yoksulluğun arttığına dikkat çekti ve hükümeti bu ortamda laf kalabalığı yapmak yerine halkın sorunlarına eğilmesi konusunda uyardı.  İşsizlik nedeniyle insanların artık kendini yaktığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Gidişat iyi değil” dedi.

ZAM ÜSTÜNE ZAM

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’daki konuşmasında, ekonomideki kötü tabloyu gözler önüne serdi. Yokluk ve yoksulluğun giderek arttığını vurgulayan Ömer Fethi Gürer,  “Halkımız her gün gelen zamlarla ciddi sorunlar yaşamaktadır. Benzine, mazota zam demek her ürüne zam demektir” diye konuştu.

ÜRETİCİ, ÇİFTÇİ, KÖYLÜ PERİŞAN…

Esnafın dükkan kapattığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, “tarım ve hayvancılıkla uğraşan üretici, çiftçi, köylü perişan durumdadır. İthal ürünlerle dolan ülkemde, sanayiciler de sorunlarla boğuşmak zorunda kalmaktadır”  diye konuştu.

İNSANLAR ARTIK KENDİNİ YAKIYOR

Artan işsizliğin önlenemediğini ve taşeron işçilere verilen sözlerin tutulamadığını kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Meclis önünde kendini yakan Sıtkı Aydın’dan sonra Balıkesir’de Muhterem Birgül de kendini yakarak işsizliğe tepkilerini dile getirmeleri düşündürücüdür” şeklinde konuştu.

 İKTİDAR YANDAŞLARI RANTLA PALAZLANIYOR

Ömer Fethi Gürer, “Yoksulluk artarken iktidar yandaşları ranttan beslenerek palazlanmalarını sürdürmektedir. Bu gidiş iyi gidiş değildir. AKP Hükûmeti laf kalabalığıyla gerçekleri örtmek yerine halkın sorunlarına eğilmeli, işçinin, köylünün, çiftçinin, esnafın sorunlarının çözümü için projeler üretmelidir” dedi.