Karga Gak Demeden
13-02-2018
Ömer ŞAN

           Victor Hugo’nun, “Bir yalana inanmış olmak, sizi aptal yapmaz, çünkü saf olmak karaktersiz olmaktan çok daha iyidir” vurgusuyla girip…

            Mark Twain’in, “Asla bir aptalla tartışmayın, sizi kendi seviyesine çeker ve sizi tecrübesi ile yener. Dışarıdan bakıldığında hanginizin cahil olduğu anlaşılmayabilir…” Vurgusuyla devam edelim!

            Başbakanlık unvanı devam eden AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AKP Muğla kongresinde konuşurken, ‘Başbakan bizi Afrin’e götür’ şeklindeki tezahüratlara karşılık olarak, “Çıkışta hazır olun gidiyoruz” diyerek espri yaptığı ve kahkahaların atıldığı anda Afrin’de operasyon yapan askerlerimizden 11’i şehit düşmüştü…

            Bakan Özhaseki Bey de, yapılan ‘Zeytin Dalı Operasyonunun tozunu attırıyordu eğlence masalarında!

            Gerisi, bilindik hikayeler… Ordu, sınır ötesinde teröre karşı ‘stratejik güvenlik’ operasyonunda ama iç siyasette iktidar yöneticileri oy devşirme peşindeler… Kongrelerde, açılışlarda, dernek toplantılarında, cenazelerde!

            TSK’nin son resmi açıklamasına göre 31 şehit, 148 yaralı var ‘Zeytin Dalı Operasyonu’nda… Asıl hedef YPG/PYD/PKK ama Suriye Ordusuyla da çatışmalar oluyor… Sınıra yeni savaş araçları naklediliyor. İsrail, Suriye’ye, İran’a saldırıp, savaş alarmı veriyor!

            Biz, eğer hazırlıklı değilsek, Ortadoğu bataklığına saplanıyoruz! Rusya ve ABD kendini sıyırıyor. Biz, ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ yapıyoruz, emperyalizm ise ‘Zeytin Yağı’ operasyonunun peşinde!

            Tam da bu sırada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce gündeme getirdiği ‘Man Adası’ belgelerine ilişkin beklenen gelişme yaşandı. Mahkeme, belgelerin gerçek olduğunu, ancak yapılan işlemler için soruşturmaya gerek olmadığına hükmetti!

            Yani, 5 Liralık şirkete milyon dolarlar ve liralar gelmiş-gitmiş ama ne için belli değil! Vergi mi kaçırılmış, yolsuzluk mu yapılmış, mahkeme gerek duymamış!

            Hele bir de bu belgeler açıklandığında CHP ve aynı zamanda Devletin 4.Adamı olan Genel Başkanına yapılan hakaretler, küfürler… Kem söz elbet sahibinin!

            Ancak CHP’ye, “Elindeki belgeleri savcıya vermezsen namertsin” diyenler, Savcıya verilen belgelerden sonra da konuşmaya devam etti… “O belgeler gerçek çıkarsa istifa ederim” dendi! Ve belgeler gerçek çıktı.

            Sonuç? Ortada sonuç… Hiç bir şey yok!

            Rize’de amatör bir kadın spor kulübünün başkanı, yerel bir televizyon kanalındaki spor müdürüyle bir bilgi paylaşıyor. Kamuoyuna açıklanıyor ve başta sosyal medya olmak üzere kamuoyunda büyük yankı uyandırıyor. Bazı durumda vazifeyi emperyalizme yoranlar hemen Çaykur ve Rize-Rizeliler üzerine kampanya başlatıyor! Zaten kıvılcım bekler gibi…

            Yetmiyor, 2 gün sonra geliyor beklenen yalanlama açıklaması… Taraflar, arkasında duruyor iddialarının. Sonra 3.gün oluyor bu kez sorumluluğu üstlenen 2 ayrı açıklama yapıyor pişkince! Ne olduğu dahi belli olmuyor.

            Ve sonra konuyu gündeme taşıyan, kendini yanıltanı suçlayarak istifa ediyor, özür diliyor. Sonrasında ise basın toplantısı geliyor hedefe konan isimden! Kurumda ve ince ayrıntılar vererek… Ama hala muamma!

            Kamuoyunun önünde bulunup, toplumsal görev üstlenenler dikkat edecekler ifadelerine!

            Bunlar olurken CHP’li Mustafa Balbay’ın, TBMM’ye verdiği, ‘Yunanistan’ın işgali altındaki Ege adalarına ilişkin soru önergesine’ Milli Savunma Bakanlığı, “Benim sahama girmiyor” diyerek cevaplamadı! Kimin sahasına giriyor peki?

            Yaşar Tüzün, Hükümete sordu, Milli Savunma Bakanı cevap verdi… 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında TSK’nın kaybolan silahları bulunamadı. Kimlerin elinde olduğu belli değil!

            Yeni meydan düzenlemesinde yapılacak anıtta Atatürk de olacak diyen Rize Belediyesi yine sözünü tutmadı ve Atatürk’ü yine unuttu! Sizin sahanıza girer mi?

            Tam da bu arada… Hayal bile edilemezdi, biliyoruz. Acil Servisler de paralı oluyormuş, haberiniz olsun! Ha, bir de ilaçlara da ‘israf ayarı’ niyetine ‘zamcık’ yapılacakmış! Birileri ‘mankafa’ mı diyordu ne?

            Ve bu arada, söylüyor ve uyarıyoruz. Kemik İliği Bankası kurabilmesi için Lösev’e neden izin verilmiyor?
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı kaybediyoruz. Sadece çocuklar uyurken sessiz olun, ölürken değil!

            Soner Yalçın, “Ne diyordu Köy Enstitüsü marşı…” Demiş ve eklemiş: “Sürer, eker, biçeriz güvenip ötesine,/ Milletin her kazancı, milletin kesesine,/ Toplandık baş çiftçinin, Atatürk’ün sesine,/ Toprakla savaş için ziraat cephesine./ Biz ulusal varlığın temeliyiz, köküyüz./ Biz yurdun öz sahibi, efendisi, köylüsüyüz…”

            Ve son noktaya buyurun… İsrail Savaş pozisyonu aldı ve İran’daki hedeflere kilitlendi! Emperyalizm ellerini ovalamaya başladı! Ortadoğu’da kıvılcım artık ateşe dönüşüyor!

            Birileri de çıkıp arfa-tafra yapıyor, insanlarımızı, toplumu birbirinden ayrıştırıyor…

Bütün bunlara bakın… Önce bölgesel ayrımcılık. Sonra etnik ayrımcılık. Ardından kimlik ayrımcılığı. Dinsel ayrımcılık. Cinsel ayrımcılık. Mezhepsel ayrımcılık. Kitlesel ayrımcılık. Ve son safhası… Soy-sop ayrımcılığı. Sülale ayrımcılığı… Sağ-sol çatışması gibi ayrımcılık hesapları!

            Emperyalizm bölüyor, parçalıyor… Yutamıyor!

            Kimmiş terörist? İncirlik’i durdurabilir misiniz?