CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından bugün İl Başkanlığı önünde son dönemlerde giderek artan Kadın cinayetleri ve Çocuk tecavüzlerine karşı tepki olarak Basın Açıklaması gerçekleştirildi.

P9850110

CHP Ankara İl Başkanlığının  Milli Müdafaa Caddesindeki binasının önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Ankara Milletvekili Şenal Saruhan, Parti Meclis Üyeleri Gamze Taşçıer ve Semra Dinçer, Ankara İl  Başkan Yardımcımız Rıfkı Güvener,  İl Yöneticileriyle çok sayıda partili partisiz vatandaş katıldı.

CHP Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Türkan Çınar’ın Kamuoyuna açıkladığı Basın Açıklaması  şöyle:

P9850127

BİR ÇOÇUĞUN BİR KADININ ÇIKARAMADIĞI SES OLMAK ZORUNDAYIZ TACİZ VE TECAVÜZE KARŞI KORUNMA YASASI İSTİYORUZ

Biz kadınlar son yıllarda ülkemizde sürekli artış gösteren çocuklara ve kadınlara karşı tecavüz istismar ve her türlü şiddet olaylarına dur demek için bu gün burada toplandık.

Neredeyse her gün bir çocuk istismarı ya da kadına şiddet haberleri ile uyanır olduk. Bu konuyla alakalı son bir ay içinde ülkemizde yaşananları özetlemek gerekirse;

İstanbul da’ Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları on sekizin altında 115 çocuğun hamile olduğu saptanmıştı. Çocuklara ilişkin hazırlanan liste de 38 çocuğun 15 yaşından küçük olduğu belirlendi.

Diyarbakır’da 34 yaşında imam hatip lisesinde coğrafya öğretmeni olan A.B 16 yasında bir öğrencisine 4,5 ay tacizde bulundu.

Ankara’da bulunan bir kafe de uyuşturucu verilen 14 yaşındaki kız çocuğuna iki kişi tecavüz etti.

Adana’da 3 yaşındaki bir kız çocuğa SEDAT KESER adlı şahıs tarafından tecavüze uğradı. Tecavüz sonucu iç organları parçalandı.

Şimdi soruyorum size?
3 yaşında ki kız çocuğu mini etek giydiği için mi?
Erkekleri tahrik ettiği için mi?
Laik sistemi savunduğu için mi?
Ulu orta kahkaha attığı için mi?
Tecavüze uğradı.

Çocuklarımıza, kızlarımıza ve kadınlarım yapılanlar birer insanlık suçudur. Bu suçları işleyen sapıkların, yasaların yetersizliğini kullanıp, (iyi hal)  vb. gerekçelerle ceza indirimlerinden faydalanması hatta serbest bırakılması bu konuda gerekenlerin yapılmadığını bir kez daha bize göstermektedir.

Bu insanlık dışı suçlar bireysel suçlar olarak ele alınamaz. Bu olayların yaşanmasına diyanetin “9 yaşındaki çocuk doğurabilir” diyen fetvaları, gericiliği meşrulaştıran söylemleri, ‘’tecavüz ve tacizi teşvik” eden AKP siyasetçileri bu sürecin alt yapısını oluşturmuşlardır.

Ülkemiz son 1,5 yıldır OHAL düzeniyle yönetiliyor. Ve pek tabidir ki OHAL uygulamaları demokratik hakların kullanımını engellemek için korku silahına dönüştürülmüş durumda.

İnsanlığın Partisi, dili, dini, ırkı yoktur ve istismar insanlık suçudur ve Çocuklarımız geleceğimiz iken, onları korumak hepimizin göreviyken susmak, buna sessiz kalmak suça ortak olmak demektir. Ve bugün geldiğimiz durumda çocuklarımızı sokağa çıkarmaya, okula göndermeye korkar olduk. Toplum olarak psikolojik bir baskı altındayız.

Çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı önlemler alınmalı, artık her türlü şiddetin karşısında olmalıyız. Korkarak yaşamak istemiyoruz. Toplumun duyarlılığını net bir şekilde göstermesi gerektiğine inanıyor, toplumun tüm kesimlerini, sivil toplum kuruluşlarını kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddete karşı tek yürek olmaya çağırıyoruz.

Biz kadınlar anayız, bacıyız. Bu ülkenin geleceğine harç koyan insanlarız. Suçlular cezasız kalmamalı! Biz sesi olmayanların sesi olmak durumundayız .Kadınlarımızı ve çocuklarımız korumak adına ‘tecavüz ve her türlü istismara karşı’ KORUNMA YASASI çıkarılmasını istiyoruz .Bu suçları işleyenlerin de ceza indirimleri almalarını değil, ceza artırımını talep ediyoruz .

ÇOCUK SUSAR arkadaşlar.
ÇOÇUK SUSAR YOLDAŞLAR.
Adı üzerin de ÇOCUK.
ÇOÇUK SUSAR ama BİZ SUSMAYACAĞIZ!