1923941_1423116861150586_5227803834009238515_n

Bu sabah erken saatlerde Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı Cumhur Yavuz Ankara’da ki evinde Halkevlerine yönelik operasyonda gözaltına alınmıştır. Dün Samsun 78’liler Federasyonu Temsilcimiz Seçkin Kır mahkemece tutuklanmıştır.

Yakın zamanda TTB, TMMOB, KESK, HALKEVLERİ, EMEP, ESP, SYKP, HDP, DEVRİMCİ PARTİ, HDK, DBP ve daha birçok kuruma yönelik saldırılar, gözaltı ve tutuklamalar yapılmıştır ve hala devam etmektedir.

Yine önceki gün İstanbul merkezli 78liler girişiminin sözcüsü Celalettin Can mahkemece tutuklanmıştır. Ülkenin birçok yerinde Devrimci muhalif, savaş karşıtı, OHAL karşıtı kişi ve örgütlere yönelik operasyonlardan Federasyon üyelerimiz ve yöneticilerimizde nasibini almıştır.

12 Eylül’de yıllarca cezaevlerinde çürütüp öldüremedikleri devrimcileri yeniden gözaltına alıp 12 Eylül’ün yarım bıraktığı işi tamamlamaya çalışmaktadırlar. 12 Eylül darbesini yeniden tahkim ederek devam ettirenler darbeye karşı çıkan güçleri susturmaya çalışmaktadır.

Devrimci 78’liler Federasyonu kurulduğundan bu yana, kuruluş amaçları doğrultusunda Darbeye karşı, Diktatörlüğe karşı Demokrasiyi, Savaşa karşı Barışı, katliam, öldürüm, şiddete karşı insan haklarını, sömürüye karşı emeği, taciz tecavüz ve tüm saldırılara karşı mazlumu savunmuştur. Savunmaya devam edecektir.

Bu günlerde ülkemizde baş gösteren Savaş, insan hakkı ihlalleri, OHAL, KHK gibi yakıcı sorunlarda tarafımız açık ve net olarak bellidir. Her zaman olduğu gibi tarafımız insanlık, insan hakları, demokrasi ve barıştır.

Gözaltına alınan tutuklanan arkadaşlarımız ve tüm muhalif ve devrimciler derhal serbest bırakılmalıdır. Darbe edebiyatı yapıp darbecilere karşı duran devrimcilerin gözaltına alınmasını tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz.

TÜM GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR SERBEST BIRAKILSIN:

DEVRİMCİ VE MUHALİFLERE YÖNELİK OPERASYONLARA SON VERİLSİN:

DEVRİMCİ 78’LİLER FEDERASYONU