Öğrencilerin mezuniyet sonrası kaygılarını azaltmak, doğru ve etkili iş başvuruları yapmalarına yardımcı olmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından ‘Mezun Oluyorum’ konferansı düzenlendi. Haller Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi.  

MEZUN OLUYORUM KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ (4)

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Deniz Kağnıcıoğlu gençlerle Türkiye’deki istihdam verilerini paylaştı, Prof. Dr. Verda Canbey Özgüler ise hedefli, doğru ve etkili iş başvurusu yöntemlerini anlatırken, Uzman Psikolog Gizem Çeviker endüstriyel psikoloji alanında iş başvurusu yapan gençlerden firmaların beklentilerini açıkladı. Konuşmacıları dikkatle dinleyen öğrenciler, konferansın kendilerine mezuniyet sonrasında yol gösterici olacağını ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin gerçekleştirdiği çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdiler.

‘Mezun Oluyorum’ konferansının başlangıcında öğrencilere seslenen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın Kaynak konuşmacılara teşekkür ederek “Yeni hizmete başlayan Gençlik Merkezimizin çalışmalarına gençlerimiz yön versin istiyoruz. Bu konferansı da sizden gelen istek doğrultusunda bizler organize ettik. Ayrıca merkezimizde gönüllülük çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmalar tanıtım-duyuru-organizasyon, eğitim-etkinlik ve sosyal hizmetler alanında olacak. Gönüllülük esasıyla çalıştığınız şehirde sorumluluk ve aidiyet duygularınız gelişecek. O yüzden bu çalışmalarda bizlerle birlikte olmanızı gönülden istiyorum” dedi.

Gençlere yönelik ücretsiz olarak birçok kurs ile hizmet verdiklerinin altını çizen Gençlik Merkezi yetkilileri ise üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencileri de güvenli ve nezih bir ortamda çalışmaları ve atölyeler düzenlemeleri için Gençlik Merkezimize beklediklerini belirttiler.