CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl: “AKP-MHP’nin TBMM’ye getirdiği İttifak Yasası tarihimizin en büyük insan hakkı ihlallerinden birine yol açacak kadar vahim gelişmelere neden olacaktır”

 Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AKP-MHP’nin hazırladığı ittifak yasası için “temel hak ve özgürlüklere, demokratik düzene, insan haklarına vurulmuş en büyük darbe olarak tarihe geçecektir” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün Yazılı Basın Açıklaması şöyle: “İnsan hak ve özgürlükleri ancak ve ancak demokratik bir rejimde garanti altına alınabilir ya da yaşama geçirilir. Demokratik rejimin olmazsa olmazı ise milletin iradesinin hiçbir baskı, zor ve dayatma olmadan sandığa yansıması ve sandıktan çıkmasıdır. İnsan hakları ve demokrasi mücadelesinin temelinde seçme ve seçilme iradesinin özgür bir biçimde hayata geçirilmesi ilkesi yatmaktadır. AKP’nin bugün Türkiye’yi getirdiği nokta bütün hak ve özgürlüklerin temel zemini olan seçme, seçilme hakkının, halk iradesinin ortadan kaldırılmasıdır. Kaybetme korkusu yaşayan 2 siyasi parti, siyasi duruşlarını, düşüncelerini bir tarafa bırakarak bu yasa tasarısını hazırlayabilmekteler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak insan hak ve özgürlüklerini, demokratik yaşamı ve milli iradeyi sonuna kadar savunacağız. Sandıktan çıkamayacağını gören AKP ve MHP sandığa el koyup milletin iradesinin gerçek anlamda sandığa yansımasını engelleyerek sonuç almaya çalışmaktalar.

Bu yasa teklifini hazırlayanların demokrasiden, insan haklarından, milli iradeden bahsetmeye hakları yoktur. Keyfi düzenlemelerle, ayak oyunlarıyla, çağ dışı yasal düzenlemelerle bu ülkenin demokratik birikimini, düzenini ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. OHAL ile yaptıkları yetmiyormuş gibi AKP-MHP bütün demokratik süreçleri ortadan kaldıracak bir yasal düzenlemeyi meclisten geçirmeye çalışıyorlar. İstedikleri kadar yasalarla oynasınlar, istedikleri kadar sandığı milletten kaçırmaya çalışsınlar. Mutlaka o sandığa gömülecekler. 21. Yüzyılda en temel insan haklarına, demokratik rejime, millet iradesine dönük bu saldırıyı halkımız unutmayacaktır ve hesabını soracaktır. Bu ülkeye Çok Partili Demokratik Rejimi getiren parti olarak özgürlük ve demokrasi devrimini mutlaka gerçekleştireceğiz. Milli irade hırsızlarına asla geçit vermeyeceğiz.”