Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Ahmet Telli “Renkler/İmgeler/Sözcükler” Resim ve Heykel Sergisi’nin ardından sanat yolculuğuna dünyaca ünlü “Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler” adlı resim sergisi ile devam ediyor.

Mandela Billboard 350x200 cm

Dünyanın dört bir yanını gezen “Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler” Resim Sergisi’nin açılışı 3 Mart 2018 Cumartesi Günü saat 17.00’de Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde yapılacak. Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı bu özel sergi 25 eserden oluşuyor.

Dünyaca ünlü koleksiyoner Ernst August Quensen’in koleksiyonundan derlenen parçalarla oluşan ve ilk kez Almanya’da Hannover 2000 Expo’da sergilenen sergi, Owusu Ankomah’ın yaptığı özel bir ahşap bavulun içinde; Günther Uecker, Almanya – Jörg Immendorf, Almanya – Jean Miotte, Fransa – Owusu-Ankomah, Ghana – M.Bethe-Sélassié, Ethiopya – Mo Edoga, Nijerya – EL Loko, Togo – Sol LeWitt, ABD – Name June Paik, ABD – Allen Jones, Birleşik Krallık – Esther Malangu, Güney Afrika – Nils Burwitz, İspanya – Sokari Douglas Camp, Nijerya olmak üzere üç kıtadan 13 uluslararası sanatçıya ait litografilerden oluşuyor.

“Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler” Resim Sergisi’nde kültürü ve kültürler arası diyaloğu önemsemiş; Günther Uecker, Jörg Immendorf, Jean Miotte, Owusu-Ankomah, M.Bethe-Sélassié, Mo Edoga, EL Loko, Sol LeWitt, Name June Paik, Allen Jones, Esther

Malangu, Nils Burwitz, Sokari Douglas Camp gibi birbirinden değerli sanatçı yer alıyor. Bu sanat bavulunda ayrıca; 20. yüzyılın en önemli ressamlarından olan; Andre Lanskoy, Andre Masson, Hans Hartung ve Robert Combas’a ait sanat nesnelerinin de katılımıyla oluşmuş özel bir seçki bulunuyor.

“Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler” Resim Sergisi’ni ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, sergiyi 12 Nisan2018 Perşembe Gününe kadar her gün saat 10:00-20:00 saatleri arası gezilebilir.