Karga Gak Demeden
Ömer ŞAN

          Metal yorgunluğu derken, metallerin aşınması ile düzeneğin elemanlarında meydana gelen deformasyon ve sistemin/mekanizmanın aksaması anlatılır… Yani bir bakıma elemanların yalama olmasından söz edilir, insanlar açısından da!

            Bunu ülkemiz kamuoyunun literatürüne sokan Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanıdır!

            ‘Yavşak’ kelimesini anımsar mısınız? Gerçi 35 ve hatta 40 yaş altı pek anımsayıp bilmez, siyasetimizdeki ‘yavşak’ muhabbetlerini!

            Bu yaş aralığındakiler genelde ‘göklerden gelen emirle’ yeryüzüne ve hatta ülkemiz başına zembille gelenlerden bilir bu topraklar üzerindeki bereketi… Ve hatta 95 yılın geriye doğru 15 yılını çıkarıp bakarsanız; 80 yıldır bu memlekette sanki hiçbir şey yapılmamıştır da son 15 senede memleket ihya olmuş!

            Bir bakın bunca senedir satılan devlet kurumlarına… Sadece son 15 yılda değil, daha öncesinde, özelleştirmelerin ülke gündemine sokulduğu günden bugüne neler satılmış ve elde neler kalmış?

            Şimdi sırada ‘şeker fabrikaları’ var… Şekerin peşi belli! Unutmayın, şeker giderse çay da gider. Yazın bir kenara, not edin tarihinize ki gelecekte ‘yalan söylemesinler’ size!

            Sözü açmayalım fazla ‘yavşaktan’ devam edelim… O dönem Meclis’te edilen bu sözün asıl manası, ‘asalak-parazit’ gibi yanaşık-yapışık yaşayan anlamındadır! Sözlüğe göre ‘bit yavrusu’, argoya göre ise ‘yapışkan/yılışık kimse’ manasındadır… E biz de herhalde bu tanımlamanın dışına çıkacak değiliz değil mi!..

            Yandaşı tanımlamaya gerek var mı? Yanınızda olan, yanaşık…

            Şimdi bütün bunlardan siz kendinizce oldukça manidar manalar çıkabilirsiniz ve hatta kendi kafanıza göre maniler dahi uydurabilirsiniz ama bu yaşananlara, mani olamazsınız maalesef, öyle değil mi?

            Bakın, Kahraman ve Gazi Meclis’imizin çok Kahraman Başkanı, ‘Çocuk istismarları’ için kurulması teklif edilen öneriyi reddetti… Hem de, “Başkanlığımızın bu hususta yapabileceği bir işlem bulunmamaktadır” diyerek! O Başkanlığını yaptığınız Meclis, yeryüzünde/dünyada, geleceği çocuklara emanet ederek, kuruluşunu çocuklara armağan edip, Bayram ilan eden Meclis’tir ha, haberiniz var mı?
Hadi bunları da geçtik… İnce kapışma ve hesaplaşmaları da görmez misiniz! Görmeyin!

            İktidarın Rize Milletvekili Karal, hakkındaki iddialar bir yana, İl Kongresi sürecinde yaşadıkları öteki yana çıkıp; CHP Genel Başkanı ve Devlet Protokolünün 4. sırasındaki Kılıçdaroğlu’nun, TSK’nın Afrin operasyonuyla ilgili eleştirilerine sert tepki gösterebilmiş! Hatta yetmemiş, ‘askeri deha’ gibi stratejik vurgular yapmış!

            Yahu arkadaş, askerlik ve TSK’ya strateji belirlemek neyine? İlla açtıracaksın kutuyu! Hele iktidarın yumuşak karınlı ‘derin strateji’ okuyan lafazanı. Öncelikle devlet adabını bilmelisin ki, büyüğüne laf sokmayasın!

Hadi hepsi bir yana da Bayım, hele şu yerli ve milli vatani görevini/askerliğini nerede, hangi birlikte ve hangi vasıflarla yaptın bir açıkla! Hadi yapmamış, raporlu zevattan olabilirsin… Hele, yapmadıysan askerliğini, neden ve hangi sebeple yapmadığını raporunda ne yazıyordu, bir açıkla da, tüm kamuoyu bilgilensin!

Yoksa siz de Bayım, ‘bu devlete askerlik yapılmaz’ diyenlerden misiniz?Bu ahval ile hallenirken; turistik bedbahtlıklar içinde fitne/fesat çıkarmazsınız herhal…

            Rize eniştesi Yargıtay Başkanı Cirit: “Başkanlığım süresince yargı bağımsızlığıyla ilgili herhangi bir telkin, talimat, talep gelmedi” demiş… Demiş de… Bu millet salak, geri zekalı ya… İcazet almasını da bilmiyor! Nereden nereye geldiğini hele de hiç bilinmiyor! Çok haklısınız, az bile diyorsunuz… Ama biz yine de ‘ilik ve düğme’ önerisi getirelim size!

            Orhan Aydın‏, “Elektriğe yüzde 27 zam! Dereleri, ırmakları kuruttunuz, ülkeyi nükleer santraller mezarlığı yaptınız doymadınız!.. Güneş ve rüzgar enerjisi üretmelisiniz dedik, ‘vatan haini’ dediniz… Kim vatan haini?.. Vatanı talan eden mi, ağacı, toprağı, suyu koruyun diye bağıran mı” diye not düşmüş tarihine…

            E, siz de, bu son ‘Zamcıklı’ tasarruf ayarını not edin hele bir kenara da… Kim, evet, bu durumun sorumlusu kim, diye de düşünün olmaz mı?

            Geçen hafta sonu yine Fındıklı’nın kaldırmak istedikleri SİT’ini incelemeye kalktılar ama Fındıklılılar bildik tavırlarıyla izin vermediler! HES’lerinizi de alın gidin… Satılık SU’yumuz, vadilerimiz yok, dediler!

            Ve işte bu duruş, ranta, emperyalizme, daha çok para kazanma hırsına, geleceği yok etmeye, aklın ve bilimin yok sayılmasına, hak-hukuk-adaletin ayaklar altına alınmasına karşı duruştur… Mevzu bahis sadece Fındıklı veya  Eskişehir değildir, bütün yurt topraklarıdır aynı zamanda!

            İnce bir gönderme… Aylar öncesi, operasyon geliyor… Eşzamanlı gözaltılar, araştırmalar var, dediğimizde bize ‘düzeltme/tekzip’ gönderenler, şimdilerde istifa ettirilip/görevden alma operasyonuna karşı kendi yandaşı güruhata, dalgalı-sitemli mesajlar gönderiyormuş sosyal medyadan!

E biz size hastasunuz deduk, anlamadunuz… Ne oldi şini?

            CHP Trabzon eski İl Başkanı, son Kurultayda CHP Parti Meclisi Üyesi seçilen güzel ve yürekli dostumuz Yavuz Karan’ı ani bir kalp krizi sonucu kaybettik! Her zamansız ölümde olduğu gibi acımız büyük. Yavuz Karan arkadaşımıza Allah’tan rahmet, başta Karan Ailesi olmak üzere tüm CHP camiasına ve Trabzon kamuoyuna Başsağlığı diliyoruz…