Tekin Üstündağ
Ankara

“Suriye’de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve işkence gören kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen “Vicdan Konvoyu” Hatay’a ulaşmış.”

Kendi ülkesinde ki çocuk istismarını ve kadınlara yönelik şiddeti görmeyen “Vicdan Konvoyu” katılımcılarının Suriye’deki kadınların seslerini duyurmak için böyle bir eylemi gerçekleştirmeleri takdire şayandır.

Ben, Çoğunluğu kadınlardan oluşan bu takdire şayan  “Vicdan konvoyu” katılımcılarına seslerini  çıkarmadıkları ülkemiz ve bölgemizde yaşanan bazı acı gerçekleri anımsatmak isterim.

  • Ülkemizde, 2018 Şubat ayında erkekler tarafından 47, son 5 yılda ise 1134 kadın öldürüldü.
  • Son 10 yılda 300 bin çocuk istismara uğradı
  • Cezaevlerindeki 0-6 yaş arası 668 çocuk annesinin yanında kalıyor.
  • Başta Ensar Vakfı olmak üzere birçok vakıf, özel kurum, hatta okullarda çocuklara tecavüz edildi.
  • Demokratik haklarını savunan binlerce kadın sokaklarda polisler tarafından coplandı, yerlerde sürüklendi, yaralandı, üzerlerine biber gazı denen kimyasallar sıkıldı. Birçoğu gözaltına alındı ve tutuklandı.
  • Beyaz denen adamın programına telefonla katılan ve “çocuklar ölmesin” diyen Ayşe öğretmene mahkeme 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
  • Başbakan Binali Bey “Kadına yönelik ayrımcılığın  ve şiddetin tamamen ortadan kaldırılması için var gücümüzle çalışıyoruz.” Dediği anda, Ankara Yüksel Caddesinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlamalarına katılan kadınlar polisler tarafından coplandı…

Buna  benzer yüzlerce  olay karşısında gözlerinizi kapatıp susmayı yeğlediğiniz.
Halk TV’deki Maniki Dünya programında Hüsnü Mahalli’nin dile getirdiği Ezidi kadınlara ve kız çocuklarına yapılan vahşette sizi ilgilendirmemiş. Yine aynı programda anlatılan ülkemizdeki Suriyeli kız çocuklarının yaşlı Arap erkeklere satıldığını ya da Urfa’da, Gaziantep’de Diyarbakır’da vb. yerlerde zengin ve yaşlı erkeklere kuma olarak verildiğini de görmediniz.

Işid’den kaçıp yurdumuza sığınan Ezidilerin  nerede ve hangi şartlar altında yaşadıklarından da haberiniz yok.

Söyler misiniz, sizin  kaç yüzünüz var ve nasıl bir yürek vücudunuza kan pompalıyor.?