TBMM’de yaklaşık 20 saat süren mesai sonrası yumruklaşmaya kadar varan 26 maddelik ‘ittifak teklifi’ Genel Kurul’da kabul edildi. Televizyon yayınının olmadığı pazartesi günü gece yarısı TBMM Genel Kurulu’ndan geçirilen ‘ittifak teklifi’ne tepkiler de çığ gibi büyüyor.

TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen ‘ittifak teklifi’ne tepkiler artarak devam ediyor.

Sandık başına kolluk kuvvetleri çağırarak parti görevlilerini uzaklaştırmaya olanak sağladığı, mühürsüz oy pusulalarını geçerli saydığı, sandıkların taşınmasına izin verdiği ve barajı devam ettirdiği eleştirilerine neden olan ‘ittifak yasası’na  bir tepki de CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’tan geldi.

Jet hızıyla sessiz sedasız yasalaştırılan ‘ittifak teklifi’ni çok sert bir dille eleştiren Öztunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“AYNI ŞEYİ AKP İLE FETÖ BERABER YAPIYORDU…”

“Anlaşılan AKP ile MHP sadece cumhur ittifakını kurmamış aynı zamanda kavga ittifakı da kurmuş. TBMM’de AKP ile MHP’liler bir olup CHP’lilere saldırdı. Aynı şeyi bir zamanlar AKP ile FETÖ beraber yapıyordu hatırlatırız. Geçmişte FETÖ ile omuz omuza verip vatansever cumhuriyetçilere saldıran AKP simdi de MHP’yi kullanarak aynı şeyi yapıyor. Ama unuttukları bu durum bize vız gelir tırıs gider.”