TMMOB Artvin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Jeofizik Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilcisi Hakan Yavuz, Antidemokratik Seçim Düzenlemelerine Hayır!dedi

Seçim kanunlarında yapılan antidemokratik değişikliklere ilişkin olarak TMMOB Artvin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Jeofizik Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilcisi Hakan Yavuz  yazılı bir açıklama yayınladı. Yavuz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin geleceği açısından en önemli gündemlerden biri olan seçim yasasına ilişkin düzenlemeler, dün gece yarısı alelacele TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Taslak çalışmalarından Genel Kurul görüşmelerine kadar her aşaması gizli kapılar ardında ve halktan kaçırılarak kabul edilen bu yasa, seçim güvenliğini olduğu gibi, parlamentonun saygınlığını da tümüyle ortadan kaldırmıştır.

Seçim kanunlarında yapılan bu antidemokratik değişikliklerle halk iradesi gasp edilmek istenmektedir. Bilinmelidir ki, seçim güvenliği demokrasilerin en öncelikli şartıdır. 16 Nisan Anayasa Referandumunu şaibeli hale getiren “Mühürsüz” oyların Mecliste kabul edilen değişiklikle yasallaştırılması, bundan sonraki tüm seçimleri şaibeli hale getirmiş, seçim güvenliğini ortadan kaldırmıştır.

Bugüne kadar örneği olmayan bir ittifak örneği, bölünen seçmenler, taşınan sandıklar ve seçmen iradesini baskı altına almaya yönelik polisiye düzenlemeler, demokrasi tarihimizin yüz karası olarak kayıtlara geçmiştir.

Halk iradesinin sandığa yansımasının önüne geçecek her türden uygulama ve düzenlemeye karşı çıkıyoruz! Seçimlerin güvenliği ve demokrasini geleceği için OHAL derhal kaldırılmalı, antidemokratik düzenlemeler iptal edilmelidir. Halkın kendi geleceğine özgür biçimde karar verebileceği demokratik bir ortam yaratılmalı ve demokratik bir seçim kanunu hazırlanmalıdır.”

HABER: SAMİ ÖZÇELİK