RESİMCHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çocuk işçi sorununu, TBMM gündemine taşıdı 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizin kanayan yarası haline gelen çocuk işçi sorununu, Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Çocuk işçiliğin ülkemizde giderek yaygınlaştığını belirten Ömer Fethi Gürer, TÜİK’in 2012 yılından bu yana çocuk işgücü anketine neden güncellemediğini sordu.

KÜÇÜK BEDENLERE BÜYÜK YÜK

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde çocuk işçilik sorununa değinerek, “Çocuk işçilik ülkemizde giderek yaygınlaşmakta ve güvencesiz düşük ücretle, mesai dahi dikkate alınmadan küçük bedenlere ucuz işçilik olarak büyük yük yüklenmektedir” dedi.

2012’DEKİ ÇOCUK İŞÇİ SAYISI:  893 BİN…

TÜİK tarafından son olarak 2012 yılında yapılan iş gücü anketinde 6-17 yaş grubunda 893 bin çocuğun çalıştığının belirlendiğini hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “TÜİK tarafından neden çocuk iş gücü anketi güncellenmemektedir?” diye sordu.

KAÇ ÇOCUK CAN VERDİ?

Ülkemizde 6-17 yaş aralığı çocuk işçi sayısı ve eğitimlerini bırakarak çalışan çocuk sayısının açıklanmasını isteyen Ömer Fethi Gürer,  Çocuk işçilik ile ilgili denetim sağlanmakta mıdır? İmalat, Hizmet, Tarım kesimlerine dağılımlı çocuk işçilerin sayısı ile cinsiyetlere göre dağılımı nedir? 2017 yılında kaç çocuk işçi iş kazası yaşamış kaç can kaybı olmuştur?” şeklindeki sorulara da yanıt istedi.