Karga Gak Demeden
27-03-2018
Ömer ŞAN

           Cumhurbaşkanı demişti ya FETÖ/PDY davalarındaki soruşturmalarda, KHK’lerle görevlerinden alınanlar, işten atılanlar ve hatta gözaltına alınanlarla ilgili eleştirilere karşı… Anımsadınız mı? Hani şu ‘At izi ile it izi birbirine karıştı’ ifadeleri! Muhalefete çakacaktı ya her seferinde…

            Şimdilerde bu ifade şekil itibarıyla kılık değiştirmiş ‘iz’ yerine ‘et’ gelmiş… Ama at da aynı it de aynı yani!

            Sormuştuk ya önceki haftalarda bu topluma ne veriliyor, ne izlettiriliyor veya ne yediriliyorlar diye… Yahu şu köylerde eskiden inekler mallaşsın diye bir şeyler veriyorlardı ya, ondan mı acaba diye de endişelenmiştik!

            Endişemiz yersiz imiş… Meğerse insanlarımıza ‘at-eşek’ ve hatta kısmen de ‘it’ eti yediriliyormuş…Ve hatta önemli bir yüzdelik bölümü Müslüman olduğu varsayılan (!) toplumumuzda, bırakın ülke genelindeki çiftlikleri, yurt dışından ithal edilen domuz etleri nereye gidiyor diye de sormuştuk! Bulduk. Daha doğrusu, Bakanlık bulup açıkladı…

            Bildik tanıdık firmalar, özellikle de kavurmacı, sucuk-salamcı ve hatta et lokantaları ve ürünleri üretip paketli şekilde satan o meşhur firmalar yediriyormuş millete… Size yani ha!

            Çaktınız mı köfteyi!.. Rize’de bile kavurmacılarda ‘tek tırnaklı’ etlerine rastlanmış! Sağlıklı mı sağlıksız mı onu bilemeyiz. Ancak herhalde ‘yasal’ olacak ki, bunları tespit eden Bakanlık, herhangi bir ceza veya müeyyide uygulamamış!

            Duymadınız mı Eyyy Millet… Sizi gidi domuz, eşek ve at eti yedirilen ‘yerli ve milli’ cemaati müslimin…
Bakın hele bir, şu domuz çiftliklerinden çıkan etler sucuk/kavurma olarak size geri giriyor! Ne düşünüyorsunuz?
Hele de adı Osmanlı olan ‘tek tırnaklı’ etli kavurmacıya da bakın hele! Sertifikaları da ‘Helal’dir ha, bunların!

            Alkııışşş… Ver ‘jirinovski’yi!.. Hani bunları 15 senedir iktidarda olan CHP yapıyor ya!

            AKP’li İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Türkiye’de ortalama insan ömrünün son 15 yılda 3.3 yıl arttığını ileri sürerek, ”Bunu AK Parti iktidarı sağladı. Ömrünüzün artmasını istiyorsanız, bir 15 yıl daha iktidarı bize verin, 3,5 sene daha ömrünüz artsın” demiş.

            Aha, görüyorsunuz, söylemeye gerek var mı? Ama birileri şu sallamaya (!), ‘Onun öldüğü yerde bizim zaten, kafadan 5 sene daha fazla yaşadığımızı’ söylesin! Olmaz mı?

            Çıkmış Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, “Dolar 4’e çıktı’ algısı yanlış” diye laf etmiş. Yahu manyak mısınız… Ne algısı? Resmen 4 Lira oldu… Benzin aldı başını 6 Lirayı geçti. TL hoş değer kaybetmedi, US Dolar pahalandı! Öyle değil mi Başın Danışmanı?

            Yetmedi çıktı Damat, “Kurtuluş savaşı mücadelesi veriyoruz” deyivermesin mi bir de. Hala kurtulamadılar… Bir kurtulun gidin artık yeter da!

            AKP Genel Başkanı da hafta sonu partisinin kongreleri için Karadeniz Bölgesindeydi… “TL’den 6 sıfır attık, 1 Milyon, 1 Lira oldu” gibi ifadeler kullanmış!

            Doğru, tuvalet bu atıştan sonra 1 Liraya düştü. nedense hep çakma yapılan CHP ise iktidarda kalabilme uğruna 15 yıldır tüm seçimlerde millet iradesini gasp edip hile yaptı! Öyle diyor Sayın Genel Başkan!a

            Sonra Dolar 4 Lira oldu algısı, benzin 6 Lira oldu yanılgısı… Hele bir de fiyat ayarlamalarına ‘zamcık’ deniyor ya, külliyen israf ayarı! Anadolu’da çiftçi, traktör yerine hayvanlarla çift sürmeye başlamış… O nedenle başka memlekette yaşanmaz.

            Bütün bunlar yetmiyormuş gibi İyi Parti Genel Başkanı, Akşener’in hedefine; Ulusal Kurtuluş Savaşının önemli Komutanlarından, Genel Kurmay eski Başkanı ve Bağımsız, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti kurucularından, ilk Başbakan, 2.Cumhurbaşkanı, İstiklal Madalyalı Gazi Mustafa İsmet İnönü’yü alması daha da manidardır!

            Zira İnönü’nün, hedef alınmasının arkasında, Lozan ve Misak-ı Milli sınırları, Cumhuriyetin kazanımları, Laiklik ve neticede Gazi Mustafa Kemal Atatürk vardır! Bunun en büyük planlayıcısı emperyalizm ve onun uzantılı yapılanmalarıdır. Ve bilinmelidir ki, İnönü’nün en büyük düşmanı Yunan’dır.

            Hukuk da işliyor ya… Cumhurbaşkanı ile Rize’de çay toplayan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı, Beştepe kurasında Elazığ’ı çekti, hakim yapıldı. İlk görev yeri Elazığ’a gitmeden 24 saat sonra Ankara’ya atandı. Yargıtay 6. Daire eski Başkanının oğlu da Kilis’e çıkan tayinini 24 saat sonra Ankara’ya yaptırdı. Adalet, işlemede!

            Dünya Su Gününü geride bıraktık… Hadi iktidarın durumu belli de muhalefet de inceden mesaj verir olmuş lobicilere… Su, ne turizm, ne endüstri ve ne de enerji kaynağıdır! Yaşamın vazgeçilmezi olan su, kaynak değil; yaşamsal bir varlıktır!

            Bu arada bir de camiye reklam atmışlar… Eyyy iş kolik cemaati müslimin… Eyyy bilumum müteahhit hocalar… Artık hutbede reklam dönemi başlamıştır! Girin bakın internete… Başka sektöre kaymaya gerek yok. Reklamcı hoca her ne kadar ‘bilgilendirme’ dese de düpedüz reklam yapmış. Üç aylar başladı ya, Receb’in ilk Cuma’sından sonrası da bol bereketli ve hayırlı olsun!

            Haydi, gıcık edin hayatı, takmasa da! Diyor ya Can Yücel… “Küfret hayata! Takmıyorsa bile en azından gıcık olur…”