TBMM’de KDV yasası görüşülürken  CHP, AKP, MHP grup başkan vekillerinin imzasıyla verilen ve milletvekilleri ile generallere yeni haklar getiren yasa teklifi kabul edildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin tüm itirazına rağmen CHP, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen yasa ile kabul edilen yeni haklar şunlar:

TBMM üyeleri ve  üyeliği sona erenler ile dışarıdan atanan bakanlar, partinin uzlaşması ile milletvekilleri ve generallere yeni ayrıcalıklar

TBMM üyeleri ve üyeliği sona erenler ile dışarıdan atanan bakanlar, kamu kurum ve kuruluşlarının tüm sosyal tesis ve imkânlarından, bu tesislerin en üst düzey amirlerine sağlanan en uygun şartlara göre yararlanacak.

İkinci maddeye göre; Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanları ile orgeneral ve oramiral rütbesinde bulunanlar, bu görevlerden emekli olanlar ile bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık hakları, TBMM üyeleriyle eşitlendi. Bu statüde olanların sağlık giderleri, milletvekillerinin bağlı oldukları esaslara göre kendi kurumlarının bütçelerinden karşılanacak