Cumhuriyet Halk Partisi Strasbourg Birliği’nin düzenlediği 3. Yıl Dayanışma Gecesi’ etkinliği 29 Mart akşamı Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleştirildi.  Gecede konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, TBMM’deki tiyatro etkinliğinde kadın oyuncuların sahneye çıkmasını engellediği belirtilen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Strasbourg Birliği’nin düzenlediği 3. Yıl Dayanışma Gecesi büyük bir coşkuya sahne oldu.

Strasbourg’da düzenlenen etkinliğe Fransa’da yaşayan binlerce gurbetçi vatandaş ilgi gösterdi. CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ve Emre Çam’ın konuşmacı olarak katıldığı gecede, Vahap Akinci ve Hasan Gültekin Grubu sahne alarak katılımcılara keyifli bir Mart akşamı yaşattı.

Ali-Öztunç-1Gecede konuşan CHP’nin çalışkan isimlerinden Ali Öztunç, Fransa’da yaşayan 300 binin üstünde seçmen olduğu belirterek, Avrupa’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seçim sonuçlarının belirlenmesinde reylerinin çok önemli bir etken olduğu vurgusunu yaptı.

Öztunç’un konuşmasından satırbaşları şöyle:

TÜRKİYE’NİN YÖNETİMİNDE DOĞRUDAN ETKEN”

“Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre Avrupa’da en çok seçmen sayısına sahip ülke olarak Almanya’dan sonra Fransa yer alıyor. Bu da demek oluyor ki 300 binin üzerindeki seçmen kitlesiyle Fransa’da yaşayan vatandaşlarımız da ana yurtları olan Türkiye’nin yönetiminde doğrudan bir etken. Bizler, burada yaşayan insanımızın aklının bir köşesinde daima memleket sevdası olduğunu ve mevcut yönetime dair çok fazla endişe taşıdıklarını çok iyi biliyoruz.

HEM KADINDAN HEM TİYATRODAN KORKAN MECLİS BAŞKANI OLMAZ

Son olarak TBMM’deki tiyatro etkinliğinde kadın oyuncuların sahneye çıkmasını engelleyen Meclis Başkanı Kahraman’a modern Türkiye’nin kurucu önderi Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatmak da fayda var, ‘Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz fakat sanatçı olamazsınız.’ Çanakkale Savaşı’nı konu alan bir oyunda o çetin yıllarda Mehmetçikle omuz omuza çarpışan, cepheye aş ve silah taşıyan Mücahide Hatice Hanım’ın, Nezahat Onbaşı’nın, Zeynep Mido Çavuş’un yok sayılmasıdır bu. Kahraman’ın Cumhuriyet ve onun temel ilkelerine karşı takındığı tutum apaçık AKP zihniyetinin aynadaki yansımasıdır. Hem kadından hem tiyatrodan korkan Meclis başkanı olmaz!

HALKIN AKP İLE BAĞLARI ÇOKTAN KOPTU

Çalarak, ekonominin atar damarları devlet kurumlarını satarak, eğitim sistemimizin içini boşaltarak ve dinimizi siyaset malzemesi olarak kullanmaya kalkarak cumhuriyet dişlilerine çomak sokma derdinde olanlar bugün metal yorgunu. Şimdilerde görüyoruz ki köşeye sıkışan AKP ve MHP ittifak yasasıyla açıklarını kapatmak derdinde. Bizim kendimize olan güvenimiz tam, sizin de tamsa eğer kaldırın barajı. Kaldıramazlar çünkü yürekleri yok! Meclis’te temsil edilme arzusunda olan rey sahiplerinin baraj kalktığı vakit gerçek görüşlerini yansıtan küçük bütçeli partilere kaymasından ödleri kopuyor. Kabul edemedikleri şu ki halkın AKP ile bağları çoktan koptu. CHP iktidarında ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesi hedefinde tekrar rayına oturacağından kimsenin şüphesi olmasın. Cennet vatanımızın refah, mutluluk, huzur ve barış dolu günlerini hep beraber göreceğiz.”