2 (1)

CHP Sağlık Komisyonu üyeleri geçtiğimiz günlerde dış kaplamasında çıkan yangının hızla yayılarak büyük bir hasara yol açtığı Gaziosmanpaşa’da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek incelemelerde bulundu.

CHP Sağlık Komisyonu, sağlık bileşenleri ile İstanbul’da düzenlediği 6. Sağlık Çalıştayı’nın ardından geçtiğimiz günlerde yangın çıkan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ettiler.

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık, Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak ile Bursa Milletvekili Eczacı Erkan Aydın ve PM üyesi Eczacı Gamze Taşçıer’den oluşan CHP Sağlık Komisyonu üyeleri Taksim İlkyardım Hastanesi’ne gerçekleştirdikleri inceleme ziyaretinde Başhekim ve Başhekim Yardımcısından yangın ve yangının ardından oluşan tahribat ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Plastik malzemeden dolayı hızla yayılan yangında ihmal iddialarının mutlaka araştırılması gerektiğini belirten komisyon üyeleri can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ancak hastanelerin bakım ve onarım işlemlerinin daha düzenli ve dikkatli yapılması gerektiğini ifade etti.

Geçmiş yıllarda da binanın dış cephe malzemeleri nedeniyle yangınların çıktığının altını çizen heyet, firmaların 3 kuruş kar etmek için izolasyon malzemelerini ve dış cephe kaplamalarını özensiz bir şekilde seçtiklerinde neler yaşanabileceğinin görüldüğünü belirttiler. Yaşanan olayın tüm kamu kurumlarının yangın karşısında ne durumda olduğu konusunda bir uyarı niteliğinde olduğunu belirten heyet, konu üzerinde hassasiyetle durularak neden gerçekleştiğinin acilen ortaya çıkarılması ve hangi sebepten dolayı önlenemediği konusunda hassasiyetle durulması gerektiğini söylediler.