res1

Eskişehir Yunusemre Rotary Kulübü, 18 – 21 Nisan 2018 tarihleri arasında, Eskişehir’e yeni bir değer kazandırmak amacıyla bir tiyatro festivali düzenliyor. Kültür şehri olarak anılan Eskişehir, festival ile birlikte Haldun Dormen, Genco Erkal ve Volkan Severcan gibi birbirinden değerli tiyatro oyuncularını ağırlayacak.

Önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta ulaşması hedeflenen ve “ROTİFE” adı verilen Rotary Tiyatro Festivali’nde, önemli tiyatro oyuncuları ve oyunları Eskişehir’de ağırlanacak. 5 ayrı tiyatro oyununun sahneleneceği festivalde “Çehov Kabare” oyununda Volkan Severcan, Erhan Yazıcıoğlu, Melda Gür, Bora Severcan ve Murat Kodallı sahne alırken,  “Bir Zamanlar Gazinoda” oyununda Haldun Dormen, Ruhsar Öcal, Kerem Atabeyoğlu ve diğer tiyatro sanatçıları rol alacak. Ayrıca “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı Genco Erkal’ın tek kişilik gösterisi de Eskişehirlilerle buluşacak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Dost” adlı oyunu ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nun,  “İyiyim” adlı oyunu da sanatseverler tarafından izlenebilecek.

Tiyatro severler “Çehov Kabare” oyununu 18 Nisan 2018’de saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda, “Bir Zamanlar Gazinoda” oyununu 19 Nisan 2018 Perşembe günü 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda, “Dost” oyununu 20 Nisan 2018 tarihinde 15.00’de Turgut Özakman Sahnesi’nde, “Bir Delinin Hatıra Defteri”ni 20 Nisan 2018’de 20.00’de Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde ve “İyiyim” oyununu ise 21 Nisan 2018 Cumartesi günü 20.00’de Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesi’nde izleyebilecek.  Tiyatro biletleri ise Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Turgut Özakman Sahnesi’nden temin edilebiliyor. Oyunlar hakkında detaylı bilgi almak isteyen sanatseverler www.rotife.org internet adresinden bilgi edinebilirler.

Ayrıca Rotary Tiyatro Festivali kapsamında Eskişehir’in değerlerinden merhum sanatçı Bülent Kayabaş adına gelenekselleşmesi düşünülen bir ödül de verilecek. Tiyatro festivalinden elde edilecek olan gelir ile Eskişehir’in ve ilçelerinin tiyatro sahnelerinin modernizasyonu ve amatör tiyatro ekiplerinin desteklenmesi hedefleniyor.