Yazıya başlamadan önce AKP Genel Başkanı başta olmak üzere hepsine çağrım şudur;
Bu devletin varlığıyla, bu devletin demokrasisiyle, bu devletin yasalarıyla iktidar oldunuz. Bu gerçek değişmez. 90 Yıllık cumhuriyetin varlığını kabul etmeyeniniz varsa, onu kuranları tanımıyorsanız, bu ülkenin makamında oturarak ona düşmanlık edenleriniz görevlerinden istifa ederek ne yapmak istiyorlarsa serbesttirler. Hem o makamı kullanıp hemde düşmanlık yapmak iki kere ihanettir.
Mesela Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı derhal istifa etmeli. Oturduğu makamı hak etmiyor. Diğerleri de etmiyor ama o aleni onu o makama oturtan cumhuriyete düşman. Tutturmuş padişahta padişah, hay derin gitsin senin padişahın. Padişahların yaptıkları ortada. Osmanlı coğrafyası halkları toprak ile baş başa bırakılmış, çocuk doğuracak kadını bir başka kadın doğurtmuş, hastası olan ya muskacıya gitmiş, ya da mezara gömmüş, kırık çıkık olanlar yine halktan insanların derme çatma öğrendiği, tıbbi olmayan yöntemler ile tedavi edilmeye çalışılmış. Erkekleri askere götürmüş en verimli çağlarında 6 yıl ile 10 yıl arasında askerlik yaptırmış, o da yetmemiş kaderiyle toprakla baş başa bıraktığı halktan da salma adı altında vergi toplamış. Karşılığında ne bir okul, ne bir medrese, ne bir sağlık evi, ne de bir atölye, ne de fabrika gibi sosyal tesisler kurmuş… İşgal ettiği ülkenin ganimetini getirip har vurup harman savurmaktan başka bir şey yapmamışlar. Sarayda vur patlasın çal oynasın yapmışlar da diyebiliriz.
Cumhuriyetle birlikte hem aydınlanma, hem de kalkınma süreci başlamış, cumhuriyetin nimetlerinden faydalanıp, gelip TBMM makamına oturmuş ama hala cumhuriyete dair tek övgü yok, Osmanlıyı başının tacı yapıyor. Osmanlı şöyleydi, Osmanlı böyleydi, cumhuriyete tek bir övgü yok. Osmanlı hala olsaydı köyünde çoban olacaklardı, cumhuriyet adam etti, o koltuklara oturttu, ona hala düşmanlık yapıyorlar.
Bu yüzden İsmail Kahraman’ın o koltukta oturduğu her an, bu ülkeye hakarettir.
Katil ABD
Katil Fransa
Katil İngiltere
Suriye’yi bombaladılar.
Siz uçaklarınızla Ortadoğu’ya bomba attığınız sürece, sizin ülkenizde rahat edemeyeceğiniz gerçeği görmelisiniz. Çünkü onun elinden de canlı bomba olmak gelir ve taaa yatak odanın dibinde patlatır.
Sana uçaklarınla o insanların ülkelerini bombalamak hak ise, onun da senin ülkende canının istediği yerde bomba patlatması da haktır. Devlet teröristlik yaparsa, fertler dünden yapar. Devletlerin patlattığı bombalar meşru ise, fertlerin patlattığı bombalar da meşrudur.
ABD, Fransa ve İngiltere sizin Suriye’de ne işiniz var?
Üç terörist devlet. Bir de hedef  tahtası olmasın diye sakındıkları İsrail var. Etti 4 Terörist devlet.
Sizin Suriye’de ne yapmak istediğinizi biliyoruz. O kimyasal silahı patlatarak kendinize meşru zemin yaratmak istediniz bunu da biliyoruz.
Bir de Rusya ve İran var. İran en sağlam duran devlet görünümünde. Rusya’nın ilk çıkışı mükemmeldi. Suriye’ye vurdurmam dedi. Vuranı ben de vururum dedi. Sonradan öğreniyoruz ki Rusya, ABD ile anlaşmış. Aralarında belirledikleri hedefleri vurup dosyayı kapatmak istemişler. ABD’nin Suriye’de vurduğu hedefler, Rusya ile anlaştıkları kadarı bombalanacakmış. Bunu Amerikan gazeteleri yazıyor.
Rusya ekonomisini, Trump itibarını kurtarmak için böyle bir anlaşmaya varmışlar. Bu sabah Suriye’de patlayan bombalar, atılan füzeler o imiş…
Birde ara bulucu vardı. Meğer o kendi kendine gelin güveği oluyormuş. ABD’nin Suriye’de ne işi var diye diye yatağa girdiler, füze haberiyle yataktan fırladılar. Peşinden ABD çok doğru hamle yaptı dediler. ABD’yi destekliyoruz dediler.
Nasıl ki Libya’ya NATO girmişti, “NATO’nun Libya’da ne işi var” dedikten kısa süre sonra “NATO Libyalıların, Libyalılıklarının sürekliliği için oraya gitmiştir” dediyse, şimdi de aynını dedi.
Damarlarında insan kanı taşıyan herkesin bu kirli savaşı durdurması için elinden geleni yapmalı.
Son tahlilde ülke ekonomisi batıyor. Battıkça da daha çok şeyi satılık ediyorlar. Dereler, ormanlar, meralar, devlet binaları, yollar, köprüler, devlet arsaları Araplara peşkeş çekiliyor. Ortadoğu kanadıkça orada rahatı kaçan zenginler, bizim ülkemizin arazilerini alarak sefa sürecekler. Ekonomi iyi gidiyor diyenler bu halka ihanet ediyorlar.