CHP’li Eren Erdem’den Suriye tepkisi: 6. Filo’nun kıblegah sayıldığı yerde durmaya devam ediyorlar

“Biz Deniz Gezmiş’lerin, Mahir’lerin ve Ulaş’ların Amerika’nın 6. Filo’sunun karşısında durdukları yerde duruyoruz. Onlarsa 6. Filo’nun kıblegah sayıldığı yerde durmaya devam ediyorlar. 

Partisinin Mamak danışma kurulu toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, hükümetin ABD ve müttefiklerinin Suriye saldırısına destek vermesine sert sözlerle tepki gösterdi.

“Bu ülkenin muhalefetini dış mihrakların ajanlığı ile itham ettiler, ama Miraç gecesi Müslümanlar ellerini semaya açıp gökten rahmet ağsın diye dua ederken, Saray’daki zat ‘Gökten Amerikan bombası yağsın’ diye dua eder bir noktaya geldi.” diyen Eren Erdem’in açıklamaları şu şekilde:

“Referandum boyunca bu ülkenin Cumhurbaşkanı sıfatı ile Saray’da oturan şahıs ‘hainler, dış mihraklar’ dedi. ’15 Temmuz Fethullahçı darbe girişiminin arkasında Amerika var, bunlar da Amerika’nın uşağı’ dedi. ‘Dış mihraklar bize operasyon yapıyor’ dedi. Şimdi ben buradan sesleniyorum. Bu dş mihrak Amerika, bu bie operayon yapan, 15 Temmuz’da darbe yapan Amerika, Suriye’ye bomba yağdırınca yoldaş mı oldu, Ey Recep Tayyip Erdoğan!

Bunlar Cumhuriyet tarihinin gördüğü en büyük iki yüzlü yalancılardır. Biz dün de ‘Yanke Go Home’ diyorduk, bugün de ‘Yanke Go Home’ diyoruz. Bizim duruşumuz budur. Ama bunlar akşama kadar bu ülkenin muhalefetini dış mihrakların ajanlığı ile itham ettiler, ama Miraç gecesi Müslümanlar ellerini semaya açıp gökten rahmet ağsın diye dua ederken, Saray’daki zat ‘Gökten Amerikan bombası yağsın’ diye dua eder bir noktaya geldi.”

“Sabah Dışişleri Bakanlığı destek veriyoruz’ dedi. Amerika Suriye’de kimyasal silahlarla mücadele ediyormuş. Amerika’nın kimyasal silahlarla nasıl mücadele ettiğni Irak’ta gördük. Bir milyon Müslümanın kanının üzerinden petrol havariliği yapan ABD’nin bugün de aynı gerekçelerle Suriye’ye girmesi için Beştepe’den açıklama yapmış zatı muhterem. ‘Amerika’yı destekliyoruz’ diye.

Biz de diyoruz ki, Amerika’yı da Amerika’nın uşağı AKP’yi de bu ülkeden göndereceğiz.

Bunlar dış mihrakların uşaklarıdır. Bunlar Amerikan uşaklarıdır. Rahmetlinin deyimiyle bunlar Amerikan köpeğidir.

Siz hiç bizim ağzımızdan yağmur duasına çıkar gibi ‘Amerika Toma Hawk yağdırsın’ diye dua ettiğimizi duydunuz mu? Suriye’de siviller ölüyor şu anda biliyor musunuz?

“TAM BİR TAYYİP ERDOĞAN KAFASI”

“Bunlar Amerika’nın yöntemlerini Türkiye’de ikame ediyorlar. Amerika ‘Esad, Suriye’de kimyasal silah kullandı’ diyor. Ben geçmişte Suriye’de sarin gazının kimler tarafından kullanıldığını belgelemem çok zoruna gitmişti zatı muhteremlerin. Günlerce benimle ilgili 9 sütuna manşet attılar. ‘Vatan haini’ dediler. Bugün de söylüyorum; Suriye’de sarin gazını El Kaide ve IŞİD kullanmıştır. Amerika diyor ki ‘Esad kimyasal silah kullandı.’ Bu bir iddia. İddia makamı hüküm koyamaz. Birleşmiş Milletler’den gidecek heyet inceleyecek. ABD bunu kabul etmedi. Ne diyor ABD; ‘Ben iddiayı da ortaya atarım, hükmü de kendim koyarım’ diyor. Tam Tayyip Erdoğan kafası.

“BİZ DESTEKLEMİYORUZ”

ABD’nin Miraç Gecesi Suriye’yi vurmasına dikkat çeken Eren Erdem, Erdoğan’a hitap ederek “Sende zerre kadar iman olsa, ‘ayıp ayıp Kandil gecesi müslümanların üzerine bomba mı yağdırılır be utanmaz’ derdin.

Çıkmış ‘biz destekliyoruz’ diyor. Biz desteklemiyoruz. Çünkü Amerika’nın bombayı yağdırmasını FETÖ de destekliyor. FETÖ ile aynı fikirde olan Tayyip Erdoğan’ın karşısındayız. Biz dış mihrakların bu işlerinin karşısındayız. Irak’ta da benzer bir senaryo yaşadık. Ben Suriye’de de benzer bir durumun yaşanmasından endişe ediyorum. Suriye’de bir sorun yok mudur? Vardır. Bunun çözüm yolu Suriye halkının kendi kaderini tayin etmesidir. Sandıkların kurulması ve seçim yapılmasıdır. Bu ülkede gerçek Amerikan uçaklarının kim olduğunun tescillendiği bu hadisede tarafımızın net olduğunu belirtmek istiyorum. Biz Deniz Gezmiş’lerin, Mahir’lerin ve Ulaş’ların Amerika’nın 6. Filo’sunun karşısında durdukları yerde duruyoruz. Onlarsa 6. Filo’nun kıblegah sayıldığı yerde durmaya devam ediyorlar. Buna rağmen alçakça bu zulme karşı duranları itham ediyorlar.” diye konuştu.