Dün “erken seçim” yok diyenler birden alışılagelmiş  180 derecelik dönüşümlerini bir yenisini daha yaparak erken seçim kararını aldılar.

Tarih 12 Mart 2018. İktidarın gazetecisi Abdülkadir Selvi  Hürriyet Gazetesindeki köşesinde yazıyor: AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan“Nereden çıkıyor bu erken seçim tartışmaları” diye tepki gösterdiğini, “Benim görev sürem ne zaman doluyor” diye sorduğunu, ”2019’da” karşılığını alınca, “E niye öne alalım o zaman.”

Aradan 35 gün geçiyor aynı Recep Tayyip Erdoğan küçük ortağına erken seçime gidelim açıklamasını yaptırıyor ve erken seçim kararı alınıyor.

Erdoğan erken seçim kararını şu cümlelerle açıklıyor: “Sayın Bahçeli’nin önerisini yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşma yolunda karar aldık. Türkiye’nin gündemindeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik. AK Parti ve MHP meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreçleri hemen başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır.”

İşte alışılagelmiş 180 derecelik dönüşlerin en yenisi…

Ne perhiz kaldı ne de lahana turşusu!