fft107_mf7106773

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan,  27-29 Nisan tarihleri arasında Kanada’nın Montreal şehrinde gerçekleştirilecek olan  “TOPRAĞI SAVUNMAK İÇİN KADIN MÜCADELELERİ” isimli uluslararası konferans için  Kanada’ya gidiyor.  Bu konferans,  “yerel halkları etkileyen, insan hak ihlallerine yol açan projelere karşı verilen toplumsal mücadeleleri merkeze alıyor.

Kanada’da yapılacak konferans ve davet ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Nur Neşe Karahan şunları söyledi,”  27-29 Nisan Tarihleri arasında Kanada’nın Montreal şehrinde gerçekleştirilecek olan  “toprağı savunmak için kadın mücadeleleri” isimli uluslararası konferans için  Yeşil Artvin Derneği olarak Kanada’ya  davet edildik.   Bu konferans  “Toprağı Savunmak İçin Kadın Mücadeleleri” isimli Uluslararası bir konferanstır. Daveti bize  Merkezi İstanbul’da bulunan Mekanda Adalet Derneği iletti.  Davet sahipleri, Karitas Kanada, Quebec yerli kadınlar kuruluşu, Latin Amerika İnsan Hakları Komitesi,  Quebec Kadın Federasyonu, Farklı kökenden kadınlar organizasyonu,  oxam Kanada ve  Kairos Kanada  oldu. Türkiye’den tek davetli Yeşil Artvin Derneği adına ben oldum.

cropped_content_nese-karahan-yesil-artvin-derneginin-calismalariyla-ilgili-ayse-armana-roportaj-verdi_z66NRgToNHWBG8K

Bu konferans, Yerel Halkları etkileyen, insan hak ihlallerine yol açan projelere karşı verilen toplumsal mücadeleleri merkeze alıyor.

Biz Yeşil Artvin Derneği olarak Cerattepeve  Artvin’in Yaşamsal Mücadelesini Artvin halkıyla birlikte yürütmekteyiz.  Bugüne kadar gerek hukuki,  gerekse demokratik mücadelemiz, Artvin halkının haklılığını ispatlamıştır.  Kanada’ya gidişimiz nedeniyle bazı yayın organlarının ve bazı soysuzların geçmişte yaptığı gibi, yalan, dolan, iftira ve karalamaya meydan vermemek adına bu açıklama gerekli olmuştur. Bundan önce yine çevresel amaçlı Almanya’da yapılan çalıştay sonrası özellikle ulusalmedyada, havuzmedyasında çıkan asılsız, yalan haberlerle  Yeşil Artvin Derneği’ni karalanmaya, yıpratılmaya, kamuoyu   aldatılmaya  çalışılmış, ancak bunların tümü boşa çıkarılmıştır.

cevre1

Bunlara bu haberleri yaptıranların maden şirketleri olduğu anlaşılmıştır.  Dünya bir tanedir. Sorun nerede varsa hepimizi ilgilendirmektedir.  Bu toplantı bir anlamda dünyanın çeşitli bölgelerinde  doğasını, yaşam alanlarını korumaya çalışan, mücadele veren kadınların toplantısıdır. Bu vesile ile dünyanın birçok yerinde Kanada maden şirketleri tarafından çevreye verilen zararları söyleme ve Kanada halkına kendi ülkelerini şikayet etme hakkımızı kullanmış olacağız. Kanada’da bana Artvinli bir Akademisyen hemşehrimiz eşlik edecek. Konferans sonrası, yapılacak olan açıklamayı ve gözlemlerimi Artvin Kamuoyu ile paylaşacağım.”dedi.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK