Geçtiğimiz günlerde ÖDP üyelerine yönelik yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan kişiler için ÖDP Artvin İl Başkanlığı, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek operasyonları kınadı. İl başkanlığı adına açıklamayı Sercan Dede yaptı.
Dede’nin açıklaması şu şekilde:
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de sosyal medya paylaşımları bahane edilerek yapılan operasyonda MYK Üyemiz Onur Kılıç bir kez daha gözaltına alındı. Aynı operasyonda Denizli İl Yöneticimiz Cihangir Köroğlu ve Balçova üyemiz Necati Özdemir de gözaltına alındı.
Sosyal medya operasyonunun amacı, iktidara karşı mücadele yürüten herkesi ‘terörist’ ilan etmek…Bilinen senaryo, İzmir’deki her operasyonda Onur Kılıç’ı gözaltına almak… Tüm bunlar iktidarın acizliğinin, hukuksuzluğun, icraatin  nasıl keyfileştiğinin bir göstergesidir.
Dikkat çekilmesi gereken noktalardan birisi de İzmir’de her fırsatta MYK üyemiz Onur Kılıç’ın neden gözaltına alındığıdır.
Onur, en son ‘sosyal medya kumpası’ nedeniyle gözaltına alınmıştı. Onur, kendisine ait olmayan, özel olarak provokasyon  yapmak üzere açılmış olduğu belli olan, hesabın paylaşımlarından sorumlu tutulmuştu. Bu kumpasın sonucunda günlerce gözaltında tutulduktan sonra, aylarca da İzmir’den çıkma yasağı cezasına çarptırılmıştı.
Açık ki İzmir’de Onur Kılıç özel bir hedef haline getirilmiştir.  Anlaşılan  şimdi de başka bir oyun sahneye konuluyor.  Bu keyfiliğe, zorbalığa, hukuksuzluğa asla teslim olmayacağız.
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle, üyelerimize ‘terör örgütü propagandası’ suçlaması yapılması da ayrı bir garabettir.  Demokratik muhalefeti, ‘terörle ilişkilendirmeye’ yönelik bu hukuksuz çaba yeni değildir. Bilindiği gibi FETÖ yargısı da yıllarca benzer yöntemlerle operasyonlar gerçekleştirmekteydi.
Bu operasyonlar seçim sürecinden bağımsız kabul edilemez. Doğrudan muhalefeti etkisizleştirmeye yönelik seçim manevralarıdır. Bu operasyonlar siyaset yapma hakkına yönelik bir saldırıdır. Başka kılıkta bir seçim hilesidir!
Onur Kılıç’ı, Cihangir Köroğlu’nu, Necati Özdemir’i ve aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan herkesi derhal serbest bırakın! Demokratik muhalefet üzerindeki baskılara son verin.