AKP’nin İzmir mitinginde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan,  AKP’den milletvekili aday adayı olan İbrahim Tatlıses’i sahneye davet etti.

Sahneye çıkıp mikrofonu eline alan Tatlıses, “İdo 2 aylık olmuştu, Erdoğan o zaman belediye başkanıydı. ‘Başkanım bizim evimizin oraya doğalgaz gelmedi, İdo üşüyor’ dedim. Kapattı, 10 dakika sonra döndü ‘yokmuş ama ama ben kendimden vereceğim’ dedi, 2 ay sonra doğalgaz bağlandı ve İdo üşümekten kurtuldu.” dedi.

Yalanlar:
İdo Tatlıses 14 Şubat 1992 tarihinde doğdu.
Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart 1994 tarihinde İBB Başkanı oldu.

Tatlıses’i sahneye davet etmeden önce konuşan ve “İzmir’de doğru dürüst havalimanı yoktu, biz geldik Adnan Menderes Hava limanını yaptık” diyen Erdoğan’da Adnan Menderes Havalimanı’nın 1987’de Özal/Anap tarafından açıldığını saman altına gömdü.

Havalimanı Tarihçesi

80`li yıllarda ülke turizmine paralel olarak havacılık sektörünün süratle gelişmesi nedeniyle bölgemizde yeni bir sivil havalimanı inşa edilmesi ihtiyacı doğdu. Bu doğrultuda 17 Kasım 1987 tarihinde DHMİ Adnan Menderes Hava Limanı hizmete açıldı.Dönemin şartlarına uygun olarak inşa edilen havalimanımızda ilerleyen yıllarda özel havayolu şirketlerinin kurulması ve uçuşlarına başlaması nedeniyle terminal ve apron kapasite yetersizliği kendini göstermeye başladı. Bu bağlamda yeni dış hatlar terminali, iç hatlar terminali ve ilave apron yapımıyla söz konusu sıkıntılar aşılmış oldu. Web sayfamız istatistikler bölümündende anlaşılacağı üzere her geçen yıl artış gösteren uçak ve yolcu trafiğine paralel olarak ortaya çıkan ve çıkabilecek sıkıntıları giderebilmek amacıyla çalışmalar halen devam etmektedir.

Bakınız:
http://www.adnanmenderes.dhmi.gov.tr/havaalanlari/sayfa.aspx?hv=3&mnu=939#.WuVbpy5ubIU