Geçtiğimiz Cuma günü Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda düzenlenen coşkulu bir törenle Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan ve ardından Hacı Bayram Veli Camiinde kılınan Cuma namazı sonrası ilk Meclis önünden çalışmalarına başlayan Muharrem İnce, önümüzdeki Cuma günü ise Rize’de hemşerileriyle birlikte olacak.

            Her fırsatta Rize ve Rizelileri anarak, ‘dedemin insanları’ ifadesini kullanan ve anne tarafından Rizeli olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 11 Mayıs Cuma günü Rize’de miting düzenleyecek.

            Birinci Meclis önünden başlattığı çalışmalarına Yalova ile devam eden ve daha sonra yurt gezilerine başlayan İnce, adaylığının birinci haftasında bir başka Cuma günü de Rize’de olacak.

            Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, partisinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Cuma günü Rize’ye gelerek seçim çalışmalarını sürdüreceği ve bir de miting düzenleyeceğini söyledi.

            “Türkiye’ye Güvence Muharrem İnce” sloganı ile seçim kampanyasını sürdüren Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, 11 Mayıs Cuma günü Rize’ye geldikten sonra, Cuma Namazını, Merkez Sahil Camiinde kıldıktan sonra, saat:14.00’da, Rize Valiliği’nin miting alanı olarak belirlediği Kültür Merkezi önündeki alanda düzenlenecek mitingde Rizelilere sesleneceğini kaydetti.

            Rize ile bağlarını hiç koparmayan ve Rize evladı olduğunu kaydettiği İnce’nin kendini Rizelilere emanet edeceğini ifade eden Rakıcı, İnce’nin ‘Türkiye’m Kazanacak’ mitingi için Rizeli hemşerilerine de çağrıda bulundu.

            İnce’nin Rize’yi özellikle istediğini ve tarihi ile gün kendisinin belirlediğini de sözlerine ekleyen Rakıcı, Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin Rize ziyaretiyle ve mitingiyle ilgili ayrıntılı ve geniş açıklamayı ise hafta içi kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

            Ayrıca Milletvekili aday adaylıkları konusunda da il örgütü olarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Rakıcı, çalışmaların sonuçlanmasının ardından Rize’de aday tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.