Yarkadaş: “Muharrem İnce, arkasına devletin değil, yoksulların, emekçilerin, memurların ve emeklilerin gücünü alarak Çankaya’ya çıkacak.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçimi kazanacağını ve milletin gücünü arkasına alarak Türkiye’yi yöneteceğini söyledi. Yarkadaş, CHP’nin mecliste çoğunluğu kazanacağını da dile getirdi.

DSC_6032 (1)

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kampanyasına mali destek sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, Taksim İş Bankası Şubesi önünde gerçekleştirildi. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliğe, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanı sıra, milletvekilleri Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin, Sibel Özdemir, Sezgin Tanrıkulu, Zeynel Emre ve Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş da destek verdi.

İnce için düzenlenen etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Barış Yarkadaş, “Türkiye’ye bir incelik gerek’ sözümüz boşuna değildi. Adayımız İnce, bugün diğer adayların hesabına 500 TL yatırarak jest yaptı. İnce, Türkiye’nin özlediği bir tavır ortaya koydu” dedi.

DSC_6008

“KARINCA KARARINCA…”

Gazetecilerin “Siz kampanyaya ne kadar katkıda bulundunuz?” sorusunu da yanıtlayan Yarkadaş, şöyle konuştu:  “Beni, AKP’nin zenginleştirdiği siyasetçilerle karıştırmayın… Gazeteciyim ve gelirim belli. Bugün karınca kararınca bir katkıda bulundum. Zaten bugün, burada devletin değil, milletin gücüyle bir kampanya yapılıyor. Birileri devletin uçağıyla kampanya yaparken, millet ise kendi adayının kimseye muhtaç olmaması ve kamu kaynaklarını kullanmaması için, sofrasındaki ekmeğinden artırarak getirdiği parayı yatırıyor. İnce, devletin değil, milletin gücüyle kazanacak.”

Banka önünde oluşan yaklaşık 2 kilometrelik insan zincirinin, bunun göstergesi olduğunu da belirten Yarkadaş, “Emekliler, işçiler, öğrenciler, gençler bugün bu kampanyaya katılarak, halkın cumhurbaşkanını Çankaya’ya çıkarmak için buluştular. Bu insan zinciri, halkın kararlılığının da göstergesidir” dedi.

SKANDAL: İNCE’YE YATIRDIĞI PARA ERDOĞAN’A GİTTİ

DSC_6208

Banka önüne gelen Leyla Yılmaz adlı kadının yaşadığı skandalı da gazetecilere anlatan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Leyla Yılmaz adlı seçmenimiz, dün Muharrem İnce’ye katkı yapmak için bankaya gidiyor. Parayı yatırdıktan sonra makbuza baktığında, makbuzda İnce yerine Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yazılı olduğunu görüyor. Elimdeki makbuzda bu yanlışlığın kanıtını görüyorsunuz. Tüm yurttaşlarımızı uyarıyoruz; bankaya parayı yatırdıktan sonra makbuzu mutlaka kontrol etsinler. Yanlış adaya para yatırmanın önüne geçsinler.”

Leyla Yılmaz ise yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini isteyerek, bankaya çağrı yaptı. Yılmaz, “Onurum kırıldı” ifadesini kullandı.

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçim kampanyası için 13.900 lira bağışta bulundu.