ÖĞRENCİLERİ CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE’Yİ ANLATTI FAKİR ÖĞRENCİLERİN AĞABEYİ DOSTU İDİ VE O YAŞTA BİLE İDEALİSTTİ

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  öğretmenlik mesleğindeki ilk görev yeri Borçka’da,  Borçka halkı ve öğrencileriyle buluşacak.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  Artvin’deki mitingini öğretmenlik mesleğindeki ilk görev yeri olan Artvin’in Borçka’da yapıyor. Borçka Halkı ve 1986-89 yılları arasında görev yaptığı Borçka İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle de buluşacak olan İnce’nin ilk görev yaptığı okulu da ziyaret etmesi bekleniyor.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  önce Atatürk Alanı’nda 29 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenecek olan miting için Trabzon’a gelecek. Cumhurbaşkanı adayı İnce, Trabzon mitinginin ardından Artvin’e geçerek burada 1986-1989 yıllarında öğretmenlik mesleğinde göreve başladığı ilk yer olan Borçka ilçesinde de mitinge katılarak, projelerini anlatacak. Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin ilçeye gelecek olması, görev yaptığı İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan öğrencileri de heyecanlandırdı.

‘O YAŞTA BİLE ÇOK İDEALİSTTİ’

İnce’nin görev yaptığı okuldaki ilk öğrencilerinden birisi olan Borçka’da plastik doğrama ustası Metin Kocaman (46), İnce sayesinde sayısal dersleri sevdiklerini anlattı. Kocaman, “ Yıl 1986 çok iyi hatırlıyorum.  O anı da hiçbir zaman unutmadım. Ya nöbetçiydim, ya teneffüsteydim okul merdivenlerinden biri iniyordu uzun boylu sırma saçlı, boylu poslu bir delikanlı. Tabii o zaman 21-22 yaşlarında. Bu gelen kişinin Fizik öğretmenimiz Muharrem İnce olduğunu öğrendik. İlk atandığı yer burasıymış. İmam Hatip Lisesi olduğundan genelde meslek derslerimiz ağırlıklıydı.  sayısal derslerimiz ağırlıklı değildi, onun sayesinde sayısal dersleri, pozitif bilimleri de sevmeye başladık. O yaşta bile çok idealistti. Çok dobraydı dobra, içinde ne varsa tak diye söylerdi. Lafı kıvırayım geveleyeyim yoktu.” dedi.

YALANA ÇOK KIZARDI ASLA DA AFFETMEZDİ!’

İlçedeki öğretmenlik görevinde İnce’nin en çok kızdığı konunun yalan söylemek olduğunu belirten Kocaman, “O zaman öğrenci evleri vardı, öğrenciler üçer dörder bir yerde kalırdı. Bu öğrencilerin çoğu fakirdi, Anne babadan uzak, kendi imkânlarında yaşarlardı.  Muharrem hocam öyle bir öğretmendi ki; Maaş aldığında bu evlere poşetlerle gelirdi.  Öğrencilere alışveriş yapar evlerine bırakırdı. Odunu olmayanlara odun getiriyor, erzakı olmayanlara da ihtiyaç duydukları erzakı getirdi.

BİZZAT BEN KENDİM ISLAK, YAŞ VE KURU TAHTA ÜZERİNDE OTURMAKTAYIM’

Bakın aradan 30 yıl geçti.  Hala aklımda olan çok merak ettiğim ve bugün de öğrenmek istediğim bir cümlesi vardı, onu hiç unutamıyorum ne anlama geldiğini halen daha çözemiyorum.   O cümle şöyleydi ‘Bizzat ben kendim ıslak, yaş ve kuru tahta üzerinde oturmaktayım’ derdi. Karşılaştığımızda bunun ne anlama geldiğini kendisine soracağım.  Doğru söyleyeni çok severdi, yalana çok kızardı. En çok kızdığı konu yalandı. Siyasi yaşamında da aynı hassasiyete önem veriyor.

SAYIN MUHARREM İNCE’NİN ÖZÜ SÖZÜ BİRDİR. OLDUĞU GİBİ GÖRÜNEN

VE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ OLAN ENDER BİR KİŞİLİK VE DÜRÜST SİYASETÇİDİR

Sayın Muharrem İnce O zaman ne ise Bugün’de aynı.  Neyi yapıyor ve söylüyorsa yürekten yapıyor. Ben kitap okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi bilgili olmam gerektiğini Muharrem Hocamdan öğrendim. İnsan neye inanıyorsa onu söyler ve yapar. Mitinglerini, TV programlarını, söylemlerini takip ediyorum. Her şeyi yüreğiyle, sevgiyle samimiyetle yapıyor. Aday olduğunu duyunca çok mutlu oldum. Ona güvenim sonsuzdur. Çünkü söylediklerini yapacağına eminim. Bize okulda ne söylediyse hepsini yaptı” diye konuştu.

‘FİZİK DERSİNİ BİZE SEVDİRDİ’

Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin bir diğer öğrencisi marangoz Ali Dikici (46) ise fiziği İnce sayesinde sevdiklerini anlatarak şöyle konuştu:

“Sayın Muharrem İnce bizim Fizik öğretmenimizdi. Beni 2 yıl okuttu. Biz onu çok sever ve sayardık. Onun karşısında heyecanlanırdık. Şu an sizinle onu konuşurken heyecanlandım ve aynı zamanda böyle bir öğretmenim olduğu için de büyük onur duydum.  Çünkü bize iyi insan olmayı, dürüstlüğü

Çalışmayı, üretmeyi ve paylaşmayı da öğretti. Bugün eğitimimizdeki en büyük eksikliğimizden birisi de bunların öğretilmemesidir.

SAYIN İNCE İDEALİST, MERT, DOST VE ASLA YALAN SÖYLEMEYEN DÜRÜST BİR İNSANDIR. BİZE DE BÖYLE BİR YÖNETİCİ YAKIŞIR. KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM.

Sayın Muharrem İnce İdealistti, öğretmenliği ve kişiliği çok iyiydi. Fizik dersi gibi çok zor bir dersi bize sevdirdi, çok iyi bir şekilde öğretti. Biz İmam Hatip lisesinde okuduk. Derslerimizin ağırlığı mesleki derslerdi. ama bize fiziği sevdirdi. Onun gibi bir insanın bu ülkede Cumhurbaşkanı olması gerekiyor. İdealist dürüst, mert, söylediğinin arkasında durabileceğini düşündüğüm bir insan. Bize de böyle bir insan lazım. Yalancı olmayan dürüst olan bir yönetici istiyoruz”

‘ÇOK HEYECANLI VE MUTLUYUZ’

İnce’nin Borçka’da miting yapmasının kendilerini mutlu ettiğini de ifade eden Dikici şöyle dedi:

“Benim idolüm olan 2-3 öğretmenim vardı. Fizik öğretmenimiz Muharrem İnce’de bunlardan birisiydi. Yıllar sonra siyaset yaptığında Artvin’e geldiğinde bizi hatırladı. Muharrem İnce’nin Borçka’da miting yapması da ayrıca bizi mutlu etti sevindirdi. Borçka halkı yarın ki miting için mutlu, gururlu ve büyük heyecan duyuyor.” Öte yandan, ilçedeki mitingde İlk öğretmenlik yıllarında okuttuğu öğrencileriyle bir araya gelecek olan İnce’nin, ilk görev yeri olan okulunu da ziyaret etmesi bekleniyor.

FAKİR ÖĞRENCİLERİN BABASIYDI, HEPİMİZİN AĞABEYİ İDİ

Kendisini 3 yıl okuttuğunu söyleyen bir diğer öğrencisi Murat Aksamaz,”Muharrem Hocam beni 3 yıl okuttu. Liseye onunla başladım ve beni mezun etti.  Hakikaten çok güzel kalbi olan dürüst bir insandı. Fakir öğrencilerin ağabeyi, babasıydı.  Bizim kaldığımız ev 4-5 öğrenciden oluşan bodrum katında kötü bir evdi. O zaman yoksulluk var. Muharrem hocamız her ay evimize ihtiyacımız olan erzağımızı alırdı. Mutlaka halimizi, derdimizi sorardı. Öğrenci babasıydı. Biz onun 22 yaşında iken nasıl bir insan olduğunu bizzat yaşadık.

BORÇKA SAYIN İNCE’Yİ KARŞILAMAYA HAZIR

Şimdi Cumhurbaşkanı adayı oldu.  Hele mitingini Borçka’da yapması bizi inanılmaz gururlandırdı.  Bu onun vefakârlığını, dostluğunu, bizleri asla unutmadığını anlatıyor. Biz, düşüncemiz, görüşümüz ne olursa olsun, öğretmenimizi en iyi şekilde karşılayacak ve yarın yanında olacağız. Kendisine başarılar diliyorum.  Borçka Sayın Muharrem İnce’yi karşılamaya hazır. Günlerdir de bunun heyecanını yaşıyoruz. İyi ki o bizim öğretmenimiz oldu. Muharrem İnce’yi tanımak, onun öğrencisi olmak gerçekten büyük şans ve ayrıcalıktır. Onun insani yönü anlatılmaz, bizim o yıllarda olduğu gibi ancak yaşanır.”dedi.

MİTİNG HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Muharrem İnce’nin 29 Mayıs 2018 Salı günü saat 17:30’da yapacağı miting için emniyet tedbirlerini bir gün önceden aldı. Belediyeden yapılan anonsta hangi alanların trafiğe kapalı olduğu, hangi saatler arasında araçların giremeyeceği duyuruldu. Emniyet için bariyerler getirildi. Borçka Halkı ise Muharrem İnce’nin Borçka’nın Fahri Hemşehrisi olduğunu, bu nedenle onunla ayrıca gurur duyduklarını belirtiyor.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK