HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Aydın’ın Nazilli ilçesindeydi. Buldan, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 
 
Üç gündür Ege’deyiz. İzmir, Manisa, Aydın… HDP’den başka meydana inen başka parti yoktur. Erdoğan’ın gitmesini isteyen tek parti de HDP. Çünkü AKP bu ülkede yaşayan Kürtlere, kadınlara, gençlere, Alevilere ve faklı kesimlere zulümden başka, tutuklamadan başka hiçbir şey vermedi. AKP’yi 16 yıldır tanıyoruz. Çünkü en büyük mağduriyeti yaşayan bizleriz. 
 
Siz tutuklasanız da öldürseniz de yaksanız da bu halk vardır, var olacaktır 
 
7 Haziran’da HDP, bu ülkenin umudu oldu. Demokrasiden yana duruşuyla bu ülkenin yol hattı oldu. Ama 7 Haziran’daki başarımızı hazmedemediler. Bunun için ülkeyi 1 Kasım’da tekrar seçime götürdüler. 7 Haziran 1 Kasım arasında da Kürtlere en büyük zulmü yaptılar. Sur’u, Cizre’yi, Silopi’yi, Gever’i yıktılar. İnsanlarımızın yaşamını yitirdiği, kentlerin yıkıldığı bir dönemde HDP’yi  engelleyemediler. 1 Kasım’da biz tekrar sizin gücünüzle, desteğinizle Meclis’e girdik. Ama bunu da hazmedemediler. Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarımızın yerine kayyum atadılar. Milletvekilliklerini düşürdüler, milletvekili arkadaşlarımızı tutukladılar. Biz ne yaptık? Demokratik siyasette ısrar ettik. Siz tutuklasanız da öldürseniz de yaksanız da bu halk vardır, var olacaktır. 
 
Herkes Demirtaş’tır, Yüksekdağ’dır
 
Onlar bizi öldürerek, toprağın altına koyarak bizim sesimizi kesmek istediler. Ancak bizler küllerimizden yeniden doğduk. İşte buradayız, meydanlardayız, alanlardayız, siyasetteyiz. Onlar cezaevine koyarak bizim sesimizi kesmeye çalıştılar. Oysa bugün buraya toplanan her bir insanımız birer Selahattin Demirtaş’tır, Figen Yüksekdağ’dır, İdris Baluken’dir. Onlar Demirtaş’ı 4 duvar arasında rehin tuttuklarını zannediyor. Onlar zannediyor ki Demirtaş cezaevinde olsa kimse onu görmeyecek, kimse onu işitmeyecek. İşte bugün burada her bir arkadaşım Demirtaş’ın sesidir, görüntüsüdür. 
 
Zindanlardaki tüm arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşacak
 
Biz gittiğimiz her yere sevgili Selahattin Demirtaş’ı, cezaevindeki yoldaşlarımızı götürüyoruz. Biz buradan söz veriyoruz. 24 Haziran’da Selahattin Demirtaş başta olmak üzere zindanlardaki tüm arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşacak. 
 
AYM Demirtaş’ın başvurusuna ret kararı verirse Saray’a bağlı çalıştığını ilan eder
 
Demirtaş’ı niye rehin olarak tutuyorlar biliyor musunuz? Onun cesaretinden,  onun siyasetinden, onun iradesinden korkuyorlar. Eğer şu kadar cesaretleri varsa bugün AYM’ye yaptığımız başvuruyu esas alırlar ve AYM Selahattin Demirtaş ile ilgili tahliye kararı verir. Eğer AYM tahliye kararı verirse biz AYM’nin bağımsız olduğunu ilan edeceğiz. Ancak aksi bir karar çıkarsa, ret kararı çıkarsa AYM bir kez daha Saray’a bağlı çalıştığını ilan eder. O yüzden AYM’ye çağrı yapıyoruz; kendi içtihadına uysun ve Selahattin Demirtaş ile ilgili tahliye kararını bir an önce versin. Selahattin Demirtaş da diğer adaylar gibi meydanlara insin, seçmeniyle buluşsun, Aydın’a gelsin, Nazilli’ye gelsin. 
 
Demirtaş’ın bu ülkeyi yöneteceği 24 Haziran’ı iple çekiyoruz.
 
24 Haziran tarihi çok önemli bir fırsat. Eğer bu fırsatı kaçırırsak bir daha böyle bir fırsatımız olmayacak. Biz tek adamlığa karşı çoğulculuğu, faşizme karşı demokrasiyi, esarete karşı özgürlüğü savunuyoruz. Selahattin Demirtaş’ın bu ülkeyi yöneteceği 24 Haziran’ı iple çekiyoruz. 
 
HDP’nin Parlamento’ya girmesi şart 
 
24 Haziran’da HDP’nin güçlü bir şekilde Parlamento’ya girmesi gerekir. Parlamento’da sizin sesinizin de olması için gereken tercihi yapacağınıza inanıyoruz. Biz bu ülkede umuduz, halkların güvencesiyiz, bu ülkenin barışa ve demokrasiye olan teminatıyız. Bunun için HDP olarak Parlamento’ya girmesi şart. Ayrıca bu dönem özellikle Ege’den, İzmir’den, Manisa’dan ve Aydın’dan da arkadaşlarımızın Parlamento’ya girmesi, sizin sesinizin orada olması şart. 
 
İşte Aydın adayımız sevgili Ferhat Tunç’u sizlere emanet ediyoruz. Tüm aday arkadaşlarımı Aydın’ın bağrına basması, sahiplenmesi ve Ankara’ya temsilci olarak göndermesini rica ediyoruz. Bu kararlılık bu inanç bu alkış bu sloganlar sevgili Ferhat’ın Ankara’ya gidişinin bir göstergesidir. 
 
HDP üzerinde oynanmak istenen bu oyunları boşa çıkaracağız
 
Sadece 27 günümüz var. Bu 27 gün ev ev mahalle mahalle dolaşacağız. AKP’lilere gideceğiz, diğer partilere oy verenlere gideceğiz. Herkesin yüreğine dokunacağız. HDP üzerinde oynanmak istenen bu oyunları boşa çıkaracağız. Onlar bizi baraj altında bırakmak istiyorlar. Onlar halkların oylarına müdahale etmeye çalışacaklar, ancak Aydın halkı buna izin vermeyecek, Nazilli halkı buna izin vermeyecek. Onların her türlü oyununu bozmak için tüm arkadaşlarımız seferber olmalıdır. Sevgili kadınlar sizler sandıkları korursanız kimse o sandıktan tek bir oy bile çalamaz. Çünkü orada kadın eli olacaktır, kadınların koruması altında olacaktır, o sandıklar.
 
24 Haziran’da tüm halkların ortak yaşamda buluştuğu bir Türkiye olacak
 
24 Haziran yeni bir gün olacak. Türk’ün, Kürt’ün, Alevi’nin, Arap’ın, Laz’ın, Çerkes’in ortak bir yaşamda buluştuğu bir Türkiye  olacak. Bu ülkeye barışı, demokrasiyi, adaleti, hep birlikte getireceğiz. Hep birlikte kazanacağız, hep birlikte başaracağız.