CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Saruhanlı ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında belediye statüleri ellerinden alınan Mütevelli, Gümülceli ve Koldere mahallelerinde, “24 Haziran’da CHP iktidarında yapacağımız ilk işlerden biri mahalleye dönüştürülen bu beldelerimize, yeniden kaybettirilen belediye statülerini iade edeceğiz” sözünü verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 24 Haziran seçim çalışması çerçevesinde dün Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Özel’e, milletvekili adayı Lale Erdoğan Tuncer, İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, İlçe Başkanı Zeki Bilgin, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili eşlik etti. Özel ve beraberindekiler ilk olarak pazaryerini ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler diledi.

ESNAFIN KİRA STOPAJINI KALDIRACAĞIZ

Daha sonra beraberindekilerle Saruhanlı esnafını dolaşan Özel, CHP’nin esnaflara yönelik vaatleri hakkında tek tek bilgi verdi. CHP iktidarında esnafın sorunlarının daha kısa sürede çözülebilmesi amacıyla Esnaf Bakanlığı kurulacağını belirten Özel, “Esnafın en büyük sorunu olan kira stopajını kaldıracağız. Esnafa ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafımızın düşük faizli kredilerle dükkan sahibi olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

EMEKLİLERE İKİ MAAŞ İKRAMİYE

Özel, daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında belediye statüsünü kaybeden Mütevelli, Gümülceli ve Koldere mahallelerine giderek, burada vatandaşla buluştu. Özel, burada yaptığı konuşmada, “CHP iktidarında çiftçiye mazotu 3 TL’den vereceğiz. Çiftçinin tarımsal kredi borçlarını sileceğiz. Emeklilerimiz rahat nefes alsın diye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda iki maaş ikramiye vereceğiz. En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. Asgari ücreti net 2200 TL’ye çıkaracağız ve asgari ücretten vergi almayacağız. Ayrıca yeşil kartlı olarak bilinen vatandaşlarımıza 1000 TL aile maaşı vereceğiz” ifadesini kullandı.

KAPATILAN BELDELERİ YENİDEN AÇACAĞIZ

Özel, ziyaret ettiği mahallelerde, 2014 yerel seçimleri öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Manisa’daki tüm belde belediyelerini kapattığını anımsatarak, “24 Haziran’da CHP iktidarında yapacağımız ilk işlerden biri mahalleye dönüştürülen bu beldelerimize, yeniden kaybettirilen belediye statülerini iade edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.