Emperyalistler tam 72 yıldır ülkemizde militarist halk yaratmak için yapmadıklarını bırakmadılar. Buna rağmen ülke halkının yarısı hala onlara karşı ve 1921 ruhuyla kenetlenmiş durumda…

Bu seçimde emperyalistleri AKP ve MHP bloğu temsil etmektedir. Buna rağmen bu defa emperyalistler ile anılmaktan kaçınmaktalar. Çünkü müslümanlıkları seçimi aldıramayacak kadar kirlendi. Bir yıldır milliyetçiliği destekleyici PYD konusunu zaten işliyorlardı. Yani seçim çalışması PYD ile kavgaya başladıklarında başlamıştı. Bu çalışmaya altyapıyı ise ABD yapmaktadır. ABD, PYD’ye silah yardımı yaparak RTE’ye propaganda imkanı verip, yıllarca hazırladıkları o militaris kitlelere RTE’nin ABD’ye kafa tutan adam imajı çizerek, sandıktan başarılı çıkmasını istemektedir. Ülkemizdeki milliyetçilik üzerine politika yaptığını iddia eden MHP’nin zaten gladyo mamülü olduğu gerçeği subuttur.

Şimdi, muhaliflerce, 1921 Ruhuyla bir araya gelen kitlelerin ve onlara önderlik eden parti önderlerinin yapması gereken şey, AKP ile MHP’nin emperyalistler ile bir oyun içinde olduklarını ve bu oyunu kendilerini destekleyen kitleler üzerine oynandığını anlatmayı başarmaktır. Bu oyunu açığa çıkartıp kamuoyunun gözlerinin önüne sermektir.

Çünkü bu gün AKP’ye oy veren kişinin tek gerekçesi ABD ve İsrail’e kafa tuttuğu üzerine dir. Bunun böyle olmadığı gerçeğini anlatmayı başardığımızda, tek gerekçeleri bile kalmayacak.

Ekonomiyi dış güçlerin değil, içeride para kazandıran ne varsa ortadan kaldıran bir iktidarı iyi anlatmak gerekiyor. Yumurtlayan tavuğu kesen bir iktidarı artık anlatalım.

Bu zor değil.
Fabrikaları niçin sattı…?
Tarımı ve hayvancılığı niçin yok etti…?
Trakya’da tarımcılık ve hayvancılık adına neler yapılıyor?
Kanal İstanbul’un gerçek niyeti nedir?
Madencilik yasasını hangi ülkelerin dayatması ile çıkarttılar? İçeriği nedir?
Bor madeni üzerinde hangi oyunlar var?
Mera ve orman kanunlarını kim için değiştirdiler?
Karadeniz’de ormanları neden yaktılar? Yanan yere yapılan binalar kimin?
Bina yapan sanık değil mi, neden kimseden ses çıkmıyor, nerde devlet?

Kısacası dış güçler ve AKP birlikte iş tutuyorlar. Yağmalıyorlar, bunu anlatalım, karşı tarafın tezini çürütmeden antitezin gücü ne olursa olsun hükümsüzdür…

Özer Topçu