Bilal Kayabay Yazıları

DERTLERE DEVA AĞRILARA ŞİFA: “SÖZDE”

Her türlü derdin sorunun, mutsuzluğun dermanı, akıllara durgunluk veren akıllı muhterem zevat tarafından, yıllar önce bulunmuş da biz uyanmamışız.

Şeytanı-ı Lâin, nasıl olduysa bir anda kulağıma fısıldadı. -Rakıyı fazla kaçırmış olmalı.-

Kanser misiniz, hemen başına bir “sözde” sıfatı ekleyin; mutsuz musunuz, hemen başına “sözde” sıfatı ekleyin; aç açık, işsiz misiniz, hemen başına “sözde” sıfatı ekleyin; ânında bütün sorunlarınız, gerçek değil; sözde oluveriyor: bütün sorunlarınız yok oluveriyor. Demem o ki: ölürken “sözde ölüyorum” diyorsunuz; ölüm yalan oluyor; dipdiri ayaklanıyorsunuz.

Şimdi birileriniz kalkıp “hadi canım sen de” demek zevzekliğini yapmaya kalkışmasın. Herkes haddini bilmeli. Siz, muhterem büyüklerimizden iyi mi bileceksiniz.

En amansız, en acil sorunlarına karşı “sözde” kalkanı kuşanan bir toplumun, sözde yöneticileri, sözde meclisi, yaralar kangrene evrilmiş, organlar birer birer kesilirken; yarayı derinleştirme pahasına hırsızlarını ödüllendirmek, kasasını daha da doldurmak için, “kayıp – kaçak” gibi ipe sapa gelmez; adalete ahlaka sığmaz yasalar çıkarmakla meşgul.

Sözde olan nedir; kimdir ?.. Ülkeyi, yağma – yangın yerine çeviren sorumlu – sorunlu sorumsuzlar mıdır; “sözde” sıfatıyla geçiştirmeye kalkıştıkları yakıcı sorunlar mı ?..

Sözde muhaliflerden, sözde aydınlardan söz etmeye bile gerek yok. Canları cehenneme !..