Haber: Rasim Yılmaz / Ankara

 Ankara Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı Sayın Demir Akın, Sayman Ahmet Köroğlu, Başkan Yardımcısı Şevket Çorbacıoğlu ve benimde içinde olduğum grup, Artvin’in yetiştirdiği ünlü ressam Kemal Çelik‘i Ulus / tarihi Pirinç Handa bulunan atölyesinde ziyaret ettik.

DSC_0534

Bir saati aşkın süre sanat üzerine sohbet edildi. Sayın Çelik, “Bilgililerin ilgisiz, ilgililerin bilgisiz” olduğunu söyleyerek, ülkemizde sanatın geldiği nokta ve sorunları üzerine konuklarını bilgilendirdi.

Bugüne kadar 37’si kişisel, sayısız karma sergiye katılan Çelik, başta Kültür Bakanlığı olmak üzere toplumun sanata karşı duyarsızlığından yakındı.

DSC_0543

Vakıf yönetimi aldıkları karar gereği sanata ve sanatçıya katkı amaçlı ressamın bir adet tablosunu satın aldılar. Bir tablo da Sayın Şevket Çorbacıoğlu kendi adına aldı.

Vakıf  Başkanı Sayın Demir Akın’da yaptığı açıklamada; “ Artvin aşığı ressamımızın bir tablosunu Vakfımız adına satın aldık. Kuşkusuz bu güzel eserin hakkını tam olarak vermek bizim için mümkün değildi. Bu nedenle bize bu kolaylığı sunan sanatçımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yine, atölyesinde bulunduğumuz sürede son 15 yılda kültür ve sanat alanında yaşanan erozyonu, kamu yöneticilerinin sanata bakışındaki sığlığı, birinci ağızdan dinledik içimiz karardı ama her dönemde yönetenlere inat sanat yapanlara da güvenimiz artmış oldu. Bize bu güzel tablosunu sunan ve sohbetiyle ufkumuzu açan Kemal Çelik üstadımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

DSC_0546