İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, İstanbul Büyükçekmece’de gerçekleştirilen Halk Arenası programına konuk oldu.

Akşer’in, Uğur Dündar’ın sorularına verdiği yanıtlar zaman zaman izleyicilerden büyük alkış aldı.

İşte Akşener’in yanıtlarından bazı bölümler:

“BU ÜLKEDEN ATATÜRK’Ü SİLEMEYECEKLER

Erdoğan ve arkadaşları devleti yönetmek için değil ele geçirmek için yola çıktılar. Bu yüzden dertleri Atatürk. Osmanlı da bizim Cumhuriyet de bizim. Atatürk de bizim Abdülhamit Han da bizim. Atatürk, Abdülhamit’in açtığı askeri okullardan birinden mezun bir komutan, İnönü de öyle. Bu adamların hayatı savaşlarda geçmiş, gençlik yaşayamamışlar, bir kız sevememişler… Ömürlerine ülkeye adamışlar.

Siz bu devlete yönetici olmak yerine ele geçirmek için yola çıkarsanız, 16 yıl sonra geldiğiniz nokta bu olur.

Bu ülkeden Atatürk’ü silemeyecekler. Bir öz güven geldi. İki ayyaş dendi. Sonra devam etti bu. Atatürk’ün evlatlık kızlarının üzerinden iğrençlik yapıldı. Bu adamlar sarayda ağırlandı. Sonra birisi çıktı Zübeyde Hanım’ın genelevde çalıştığını söyledi. Bu konuşmaların sahiplerinin sırtları sıvazlandı.

Bu ülkeden Atatürk’ü silemeyecekler. Bir öz güven geldi. İki ayyaş dendi. Sonra devam etti bu. Atatürk’ün evlatlık kızlarının üzerinden iğrençlik yapıldı. Bu adamlar sarayda ağırlandı. Sonra birisi çıktı Zübeyde Hanım’ın genelevde çalıştığını söyledi. Bu konuşmaların sahiplerinin sırtları sıvazlandı.

“BEN ERDOĞAN’A ÇOK ACIYORUM BU KADAR AHMAĞI ETRAFINA NASIL TOPLADI?”

Ben bugüne kadar böyle bir küstahlığı ne siyasetçisinde gördüm, ne taraftarında gördüm. Milletin adamıyız diyenlerin daha sonra saraylara çekilenlerin, 1200 korumayla gezenlerin halka yansımasıdır bu. Eskiden rakipleriyle çok zarif bir şekilde yarışırlardı. Çünkü entellektüellerdi, Türkçeleri iyiydi. Kendilerini ifade edebiliyorlardı. Şimdi kendini ifade edemeyenler bağırıyor, çağırıyor.

Ben Erdoğan’a çok acıyorum. Bu kadar ahmağı etrafına nasıl topladı? Zeka sorunu olan pek çok insanı nasıl bir araya getirdi gerçekten inanamıyorum. Ben damadını zeki bir adam sanırdım. Ama, “Uzaya yol yapacağız desek inanırlar” diyor, seçmenini ahmak yerine koyuyor.

“8 MİLYAR DOLAR İLE HER YIL NELER YAPILABİLİR?”

TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı)Türk Cumhuriyetleri için kurulmuş, bizim vergilerimizle ayakta duran bir kurum olarak biliniyor. Yıllık 8 milyar dolar para harcayan bir kurum. Bunun 6,5 milyar doları bizim vergilerimizden gidiyor. Vergisiz, faturasız, denetimsiz para harcayan bir kurum. TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 150 bin kişi istihdam edilebilir. Antalya- Trabzon arası hızlı tren kurulabiliyor. 2 adet yerli ve milli otomobil fabrikası açılabiliyor.

TİKA’nın harcadıklarıyla şunlar yapılabilirdi:

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 2267 Tekstil Fabrikası kurulabilir ve 150 Bin kişi istihdam edilebilir.

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile Antalya – Trabzon arası  1300 kilometre HIZLI TREN HATTI kurulabilir.14,5 saatlik ulaşım 4,5 saate düşebilir.

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 322 tane 300 Yataklı DEVLET HASTANESİ YAPILABİLİR.

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 3186 tane Derslikli ANADOLU LİSESİ AÇILABİLİR.

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 3 tane Çanakkale 1915 Köprüsü inşaa edilebilir.

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 5 bin 553 km bölünmüş yol yapılabilir.

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 2 adet ”MİLLİ ve YERLİ” OTOMOBİL fabrikası kurulabilir.

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 88 Şeker Fabrikası (Ortalama 90 milyon $’a satıldı) kurulur, 28 bin 300 kişi istihdam edilebilir.

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 6 adet Avrasya Tüneli yapılırdı. Geçişler BEDAVA olurdu.

TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 5 adet YARI – İLETKEN (Bilgisayar Çipi) Fabrikası kurulabilir. 4000 ileri Teknoloji İstihdamı sağlanabilir.

Türkiye’de 1.5 milyon traktör var. Bunlardan çoğu eski TİKA’nın  1 yılda harcadığı ile 460 bin tane 4 çeker kabinli sıfır traktör çiftçiye hibe edilebilir.

TİKA’ nın 1 yılda harcadığı ile Türkiye ‘de yaklaşık 40 milyon küçük baş hayvan var. Damızlık en iyi kalite koyun 1.500 tl bu paraya 24 milyon adet damızlık koyunu hibe edebilirsiniz.