001Yarkadaş: “AKP’nin tüm engelleme çabalarına rağmen, hükümeti denetleme ve hesap sorma görevimizi yerine getirdik.”

CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş, “Seçildiğim ilk gün, yurttaşlarımıza hesap vereceğimizi söylemiştim. Geride kalan 2.5 yıl içinde halkımızın sorunlarını çözmeye gayret ettik. Bu yüzden, meclis karnemin takdirini yurttaşlarımıza bırakıyorum” dedi.

CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı bir radyo programında TBMM 26. Dönem’de yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Programda, meclis çalışmalarının karnesini de açıklayan Yarkadaş, şöyle konuştu:

foto (4)

“7 Haziran 2015 tarihinde CHP İstanbul Milletvekili olarak seçildim. Ancak o süreç kısa sürdü. Buna rağmen, soru önergelerimiz ve basın toplantılarımızla görevimizi yerine getirmeye çalıştık. 1 Kasım 2015 tarihinde ise 26. Dönem milletvekili olarak görev aldım. O günden bugüne, yani 1 Kasım 2015’ten 24 Haziran 2018 tarihine kadar milletvekilliği görevini yerine getirdim. Ve bu süre içinde yazılı ve sözlü soru önergelerinin yanı sıra, kanun teklifleri verdim. Ayrıca Adalet Bakanlığı ile ilgili bir gensoruda da partim adına konuştum.”

MECLİS PERFORMANSINI ANLATTI

CHP’li Yarkadaş, 2.5 yıl içinde mecliste yaptığı çalışmaları ise şöyle özetledi:

“Geride kalan sürede, 43 kanun teklifi verdim. Arkadaşlarımızın hazırladığı 91 kanun teklifine ise imza attım. 283 konuda yazılı soru önergesi verdim. 37 ayrı konuda meclis araştırması istedim.  2 sözlü soru önergesi yönelttim. Genel Kurul’da tam 56 kez konuştum. Meclis çatısı altında 22 basın toplantısı yaptım. Milletvekili arkadaşlarımızın verdiği 286 önergeye imza atarak, gündeme getirilen konuların araştırılmasını istedim.”

foto (1)

MEDYA KARNESİ

Yaptığı çalışmalarda meslektaşlarının verdiği desteğin çok önemli olduğunun altını da çizen Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Demokrasinin temel ayaklarından biri de kuşkusuz ki medyadır… Hükümeti denetleme görevimizi yaparken, medyada da sesimizi duyurmaya çalıştık. Halkımızın sorunlarına çözümler önerirken, bunların toplum tarafından bilinmesinin şart olduğunu biliyorduk. Bu konuda medya imkanlar dahilinde kapılarını açtı. Yaptığım çalışmalar, çeşitli gazetelerde tam 5199 kez haber oldu. TV’ler ise çalışmalarımı 3768 haberde dile getirdi. Bu oran internet sitelerinde daha da yükseldi. Çalışmalarım internet sitelerinde 35943 kez haber oldu. Radyolar da 3496 kez çalışmalarımdan bahsetti.”

foto (2)

Yarkadaş, demokrasi ve özgürlük mücadelesine devam edeceğini de  söyledi.