Artvin Valiliği ve Artvin belediyesi organizasyonunda bu yıl 38.si düzenlenen Kafkasör Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin 2. gününde 29 Haziran 2018 Cuma günü Valilik önünde  yapılan kutlamalarda gece 22.30’sularında Havai Fişek gösterisi yapıldı. Atatepe ve Artvin merkez çarşı içinden yapılan havai fişek gösterisinde özellikle çarşı içinden atılanlar bomba etkisi yaptı. Camların zangır zangır titrediği, binaların sarsıntı geçirdiği şiddetli patlamalar herkesi korkuttu.

SINAVA GİRECEK ÇOCUKLAR DÜŞÜNÜLMEDİ!.

Oysa Cumartesi günü öğrenciler sınava girecekti.   Vatandaşlar buna izin verenlerin neden gençleri düşünmediğini sorarken,  bundan önce de bir çok kere havai fişek atıldı. Bunlar bu kadar şiddetli neden patladı sorusunu da sordu.

Şiddetli patlamalar nedeniyle çocuklar korktu, Hastanede yatan hastalar rahatsız oldu. Sokak hayvanları kaçıştı. gece uykusuna yatmış olan güvercinler korkuyla uçuştu.

Bunun normal bir havai fişek olmadığını belirten vatandaşlar, “Bu bildiğimiz havai fişek atımı değildi.  Bu iftar zamanı atılan Ramazan topuna benziyordu. Öyle sanıyoruz ki bu ses o sesti. umarız ki bir daha böyle bir şey yapmazlar. Festival, eğlence demek, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk demek, huzur, müzik, birlikte el ele horona tutulmak demek. Bu şekilde dehşet ve korku salmak değildir.” şeklinde duygularını dile getirdi.

HAVAİ FİŞEK HANGİ KÜLTÜRÜMÜZDE VAR?

Gazeteci Sami Özçelik,  patlamaların ardından sayfasından kısa bir not yayınlayarak eleştiride bulundu. Özçelik,  sosyal medya hesabından  yayınladığı eleştiri notunda, “BU AKŞAM ATILAN HAVAİ FİŞEK NE MENEM BİR ŞEYDİ Kİ EVLER SARSILDI!.. ATATEPE’DEN ATILANLAR NORMALDİ. AMA ŞEHİR İÇİNDEN ATILANLAR VAY ANAM VAY, SANARSIN Kİ BOMBA PATLIYOR!..İNSANLAR KORKTU. ŞEHRİN ORTASINDAN BUNLARI ATMANIN MANASI NEDİR? HAVAİ FİŞEK BİZİM HANGİ KÜLTÜRÜMÜZDE YER ALIYOR? BU FESTİVALİN ADI KAFKASÖR KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM FESTİVALİDİR. BUNUN NERESİ SANAT, NERESİ KÜLTÜR VE NERESİ TURİZME HİZMET EDİYOR!..YANİ HAVAİ FİŞEK HEM TEHLİKELİ HEM DE HER YERDEN ATILMAMALI..” ifadelerini yazdı. bu ifadelerin altına yorumlarını yazan bazı kişiler  şu ifadeleri kullandı.

KONUYLA İLGİLİ BAZI YORUMLAR

E.B.-  Bundan bir kaç yıl önce valilik meydanın da bir konser vardı ve konser sonunda havai fişek atıldı bende eve gidiyordum . O fişek sesi ile gecenin o vaktinde ağaçlar da ki kuşlar birden havalandı afallamış bir şekilde uçuşuyorlardı. Yazık günah o hayvanlara o saate o hayvanları rahatsız etmenin ne alemi var .

Gözde Şener Cin · 52 ortak arkadaş Vallahi Sami abi ben bir anda savaş çıktı zannetim çocuklar var yaşlılar, hastalar var,bu nasıl birşey anlamadım ya ….

Yakup Bilgin ·- Fatih Celik ve 23 diğer kişi ile arkadaş Sabaha çocukların sınavı var diye düşünen bile olmadı gece 24 de kadar şamatadan uyutmadı lar çocukları yatsı ezanı okunur ken bile susmadılar sorsan elhemdurullah müslümanız derler

Murat Akyüz -sen evin dibinde diyon ta dere boyu alabalığın orada bizim ev yeminle öyle bir ses ve yankı oluyordu ki vallahi ben bu kadar şiddetli sesi sadece askerdeyken topçu atışlarında duydum.çocuklar uyuyordu sıcak diye pencereleri açmıştım korkmasınlar diye pencereleri kapattım anlamadığım şey saat gece 11 i geçmiş o saatte havai fişek mi atılır

Tekin Kılıç · Oktay Köse ve 112 diğer kişi ile arkadaş

Artvin belediyesi havayi fişeklere para harcayana kadar yol kenarlarına bariyer sistemleri yaptırsın.Yada festivale katılan müzisyenlere versin.En sakin şehri en gürültülü hale getirmesin.

Barış Yaşar · Emel Meriç ve 6 diğer kişi ile arkadaş

Evinde hastası olan insanlar var hastanede yatan hastalar var. bomba patlıyor gibiydi saygısızlık terbiyesizlik başka bir şey değil evler sallandı gürültünün şiddetinden

Gülşen Özbayrak Kurul -Akşamki atılan havai fişekler kendi lerin ce kutlama idi rejim değişiyor ya bunu görkemli bir şekilde kutluyorlar öğrenci sınava girecekmiş hasta varmış ufak çocuklar korkacakmis bunları düşünen o ince nezaket yok o yüzden sitem etmenin de bir anlamı yok

HABER: SAMİ ÖZÇELİK