Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na(TRT) bağlı kanallardan TRT Diyanet’te yaşanan FETÖ skandalı, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tarafından Meclis gündemine taşındı.

TRT Diyanet kanalında Tasavvuf Musikisi programında güftesi FETÖ lideri Fetullah Gülen’e ait şarkı seslendirildi.

TRT Diyanet kanalının 22 Haziran’daki yayınında saat 23:15’te ekranlara gelen görüntüde “Bulanlar hakkı buldu” isimli şarkı çalınırken altındaki yazıda güftenin Fethullah Gülen’e ait olduğu da ayrıca vurgulandı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyarak skandalı sert bir dille eleştiren CHP’li Ali Öztunç, “Her fırsatta FETÖ ile mücadele edildiği ve inlerine kadar girildiği vurgulan bir ortamda, aradan iki yıl geçmesine rağmen nasıl oluyor da 22 Haziran 2018 günü TRT Diyanet kanalında FETÖ’nün bir numaralı ismine ait ‘Bulanlar hakkı buldu’ adlı ilahi ekranda ismi geçirilerek fütursuzca yayınlanabiliyor. Üstelik 24 Haziran seçimlerine iki gün kala FETÖ propagandası yapıla biliniyor. İktidar, FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmadığı müddetçe gerçek manada bir mücadeleden bahsedilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

–         Yurttaşların parası ile finanse edilmiş olan TRT Diyanet kanalında, Fetullah Gülen’e ait ilahini, bant yayın olmasına rağmen nasıl olup da denetimden geçerek yayınlanmıştır?

–         Bu ilahiyi yayınlayanlar kimlerdir? Bu ilahiyi seçim öncesi yayınlayarak bir mesaj mı verilmek istenmiştir? Bu İlahinin yayınlanmasında sorumluluğu olan kişiler hakkında ne tür bir işlem yapılmıştır?

–         Her gün FETÖ’ye operasyonların yapıldığı bir ortamda örgütün bir numarası devletin kanalında boy gösterebiliyorsa nasıl oluyor da inlerine kadar girdik denilebiliyor?

–         TRT arşivlerinde FETÖ’ye ait ne tür dokümanlar bulunmaktadır? Bu dokümanlar neden hala TRT arşivinde bulunmaktadır?

–         Devlet kurumlarındaki FETÖ’ye ait belge ve dokümanlar bu güne kadar neden toplatılmamıştır?