Karga Gak Demeden
24-07-2018
Ömer ŞAN

            Öyle mi sanırsınız siz? Hiç geçer mi zaman boşa? Ama alıştırmış emperyalizm ya, ‘yat-kalk ibadet et’ çalışma, ekmek gelir bir yerden… Üretme, üretenlerin emeği üzerinden hazır yersin bir zaman… Diye, diye getirdiler kündeye! Ondan sonra da 11 he, 3’ün biri!

            Bakın mesela AKP’li Alpay Özalanı tanır mısınız? Eski topçu, “2002 Dünya Kupasında ülkemizin başında Tayyip Erdoğan olsaydı, biz final oynardık” demiş.

            Ama bilmez mi ki bu yalaka, son 16 yıldır ülkenin başında o var ve bu zaman zarfında bırak final oynamayı, bir tane Dünya Kupası’na dahi katılamadık!..

            Bu yaşına kadar beyin gücü harcamadan sadece kas gücüyle hayatını kazanan adama 16 yılda 4 Dünya kupası oynandığını hatırlatmak beyhude çaba değil de nedir, peki?

            Bazıları bunu ‘Ferhunde’ sanabilir ama işimiz, kendini ‘mehdi’, Fetöş’ü ‘yardımcısı’ zanneden ‘Ednan’ değil!

            Tam da bu arada, ne olduğu geçmişinden belli, 6.filo secdecisi, soyadından güç veren, eski Meclis’in Başkanı ve hatta ‘Fetöşten aklanamamış’ İsmail Kahraman ‘Emice’, “Devlet dairelerine Tayyip Erdoğan’ın resmi asılmalı, devletin başında o var” demiş.

            Mücahit Avcı vermiş yanıtı, “Biri şu arkadaşa, Atatürk’ün resminin Cumhurbaşkanı olduğu için değil, milli mücadele kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğu için asıldığını söylesin” diye. Alır mı kafa, bu saatten sonra beyhude çaba.

            Çaykur, epeyce bir zamandır Rize ve bölgesinde yeni bir tarım ürünü ve geçim kaynağı olur diye, ‘stevia’ diye bir bitki üzerinde çalışıyor. Çalışmalar tamamlanmış. Doğal tatlandırıcı, katkısız bir ürün stevia. Anavatanı Güney Amerika’da ‘tedavi edici ve hatta doğum kontrol ilacı’ olarak da kullanılmış! Bizde ‘mucizevi’ olarak namlandırılıyor!

            Üreticilerden bir kısmı alıp denemek istemiş ama alıp diktiğine bin pişman olmuş, ’50 bin lira olsa’ uğraşılmazmış! Açın bakın haberlerini okuyun. Ama ‘mucize’ mi, öyle yani…

            “Hiç kimsenin sesi çıkmıyor, hiç kimseden itiraz yükselmiyor. Gelenekten ve gelenekçilikten söz edenler, neredesiniz? Çok önemli bir devlet geleneğinin yerle bir edilmesine neden itiraz etmiyorsunuz? Topluma tarihin ışığını tutmakla görevli olan Tarihçiler, neredesiniz?” Diye serzenmiş CHP’nin Cumhurbaşkanı Sayın İnce!

            Biz sadece ‘günaydın’ demek isterdik ama nerdeee?

            Yahu arkadaş… Bugün sözü edilen bu sistemin değişim işareti, ‘yetmez ama evet’ referandumu sonrası verilmiş ve son olarak yapılan Anayasa Referandumu ve bir önceki Cumhurbaşkanlığı ve son olarak da 24 Haziran seçimlerinden sonra ise yürürlüğe gireceğini sağır sultanlar bile duymuştu.
Şimdi, bu duruma tepki olarak öncülük etmesi gerekenlerin, bu tür ifadeler kullanması ve suçu birilerine ihale etmeye kalkışması saçmalıktır! Kendimizi yırtık, ‘vatandaşa sistemin nasıl değişeceğini, neler olacağını anlatın yeter’, diye-diye… Rapor hazırlayıp gönderdik herkese!.. Ama o zaman gıkı çıkmayanlar şimdi bir zahmet zırlamasın!

            Ve bu itibarladır ki, CHP’de hala Olağanüstü Kurultay için imza süreci devam ediyor, atışmaları da tabii ki!

            CHP’ye oy verip en ücra köşedeki örgütte görev alan seçilmiş her kişi, en az,Genel Merkezdeki ‘atanmış veya kendini vazgeçilmez’ sananlar kadar bilinçli-bilgili ve zekidir! Kimse kimseyi tehdit edip yeremez. Örgütü yok sayıp kendi üstünlüğünü oluşturmak isteyenler artık gitmeli!

            Belki bilindik bir vurgu olacak ama… ‘Bizim hesabımız ve mücadelemiz kapının köpekleriyle değil, asıl sahipleriyledir!’
Ancak baktığımızda, bazı önde gittiğini zannedenlerin, hala ‘tasma’ tutma peşinde olduğunu görüyoruz! Sitemimiz bunadır! Yok başka izahat…

            Bir de kendini ‘fasulyeden’ sanıp araya kaynayanlar var! Onlara da lafımız… Düsturunuzla haşrolunuz lütfen!.. Gazel okumayı bilmeyiz, niyetimiz de yok! Aklınız ve ince zekanız sizde kalsın olmaz mı! Belki gerek duyulur! Olmaz mı? Ayrıca 3.’lük yapmayınız!

            Rizeli demirci, yada açıkçası silah ustası, 100 kiloluk bir altıpatlar yapmış, toplu silah yani! Yapmış da… Neye yaramış? Mesela bundan 2 bin veya milyon yıl sonra… Hele de bir tufanla ortalık yıkılıp toz duman olduktan sonra… Bu aleti bir kazı veya etnografik çalışma sırasında birilerinin bulduğunu düşünün? Ne diyecekler o zaman, nasıl bir mantık yürütecekler bugüne dair? Lafı ortaya kodum!

            Bakın ne diyor Iraklı Türkmen Reşat Salihi: “İnsan sevdiği kişiye sitem eder. Anladım ki Türkiye devletinde, Türkmen meselesi Adnan Oktar kadar önemli değilmiş. 7 patlama gerçekleşti, çocuk hastanesine bile füze fırlatıldı 3 kişi öldü 20 kişi yaralandı. Fakat tek bir ‘Türk’ kanalında bile böyle bir haber yayınlanmadı.” Sizde durum ne?

            Bir de şu ‘askerlikte’ bedellilik işi, ücretleri vs tartışılır olmuş kamuoyunda! Bir kere düzeltelim, o ‘bedelli’ değil ‘ücretli’ askerlik! Bedeli, canıyla ‘şehitlerimiz’ ve sakat kalışlarıyla gazilerimiz ödüyor. Lütfen ifade düzeltilsin!

            Bir de beyhude çabaya gerek yok! Boşa geçmez ömür törpüsü bilin! Siz bunlarla meşgale ararken kendinize, saman altından ne sular akıyor, diyoruz ama inandıramıyoruz sizi! Bir ‘ednan kedisi’ dahi olamıyor canlar!