Bir kaç cümle etmeden olmazdı.
CHP mevzusuna diyorum.
Seçimden aşırı yenilgiyle çıkan bir partisin sonuçta. Çünkü iktidarda olan parti yıpranır tezi yıllarca savunula gelmiştir. Eeee sana rağmen iktidar partisi senden çok fazla oy alıyorsa sende sorun var, demektir.
Sende sorun var derken, tüm CHP’yi kastediyorum. Bunun içinde 16 Yıldır milletvekili olan Cumhurbaşkanı adayı da var, genel başkan da var, gelmiş geçmiş ve mevcut merkez ve il, ilçe yönetimleri de var.
Muhalefetiz diyenlerin hepsi aslında CHP’de yıllarca iktidar olanlardır. Baykal’ın gurubu, Önder Sav’ın gurubu muhalefet mi şimdi?
Ortada bir seçim enkazı var ve bu enkaz herkesin ortak hezeyanıdır.
Yenilmişlik utancı taşıyan hiç kimse şu an yapılanları yapmaz.
Doğrusu “biz nerede hata yapıyoruz” tartışmasının yapılmasıydı.  Neden iktidar olamıyoruz sorusuna yanıt bulunmalıydı. İnancım şu dur ki; CHP’nin başında kim olsa bu oyu alırdı. Cumhurbaşkanlığı için alınan oyları kimse kendine yazmasın. Konjonktürel durum gereği öyle oldu. Dolayısıyla ortada bir başarı aramayalım. Tam tersine muazzam başarısızlık var.
İmza toplamaya çıkanların bu partiye daha çok zarar verdiğini düşünmekteyim. Ortada fazlaca seçim kaybeden bir genel başkanın varlığı bir gerçektir. Bunu kırarak dökerek değil de, uzlaşarak aşmak gerekirdi. Uzlaşmadan önce ise dediğim gibi partiyi tartışmaya açardım. Teşhis konulduktan sonra ise ülke aydınları, entellektüelleri partiye davet edilip, ondan sonra bir genel kurul toplantısı yapılabilirdi. O zaman ne yaptığını bilen ve güven veren parti olma yoluna girerdi.
Bana göre ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne de Muharrem İnce’nin aday olmamaları gerekirdi.
Birisi onursal başkan, diğeri cumhurbaşkanı adayı olarak devam etmeliydi. Tarafsızım diyeceksin, parti bayrağını çıkarttım diyeceksin, yakana Türk Bayrağı takacaksın, peşinden seçimde yenilince hem adayım diyeceksin, hem de parti başkanlığına zıplamaya kalkacaksın. Bu etik bir davranış değil. Belki siyaset bu tarz şeylere alışıktır ama sol adına ne söylüyorsan onu yapacaksın. Halk bunu siyasetçinin hanesine yazıyor.
CHP, partiye katılmak isteyenlerin önüne set çekmek yerine, partiyi  onlara kapıları açarsa o zaman tek başına iktidar bile olur.
Son sözüm CHP, emek eksenli siyaseti merkezine almalı, sola kapıları açmalı…