Mustafa Bedirhan on bir aylık bebek. Yüksekova’da annesi ile kucak kucağa katledildi.
Türkiye PKK’ye lanet yağdırdı. PKK olayı üstlendi mi bilmiyorum. İlk bakışta eylemin şekline, yerine bakılırsa faile PKK demek akıllıca tahmin denilebilir.
Mahkeme arşivlerini incelesek, PKK yaptı diye yer yerinden oynayan yüzlerce eylem var. Denilmedik laf bırakılmayan o yüzlerce eylemin faillerinin JİTEM, MİT, polis istihbaratı, FETÖ’nin devlet ayağının olduğuna bizlerde yüzlerce tanık olduk.
Örnek olarak Serap katliamı verilebilir. Günlerce PKK’ye lanet okundu ama fail MİT’çi çıktı. Talimatı da KCK içinde yuvalanan MİT’çinin verdiği sanıklarca itiraf edildi. Buna rağmen devlet o MİT’çileri koruma altına aldı.
Demek ki devlet katliam yapıyor.
Katliamı herhangi bir örgüt adına yapabiliyor çünkü MİT her örgütte yuvalanmış.
PKK kadını ve çocuğu neden öldürsün?
Kaç gündür bu soru kafamı acayip meşgul ediyor.
PKK, yeni örgüt olsa bu vahşice eylemi yaparak korku salma ve kendini kabul ettirme anlamında kendine göre doğru eylem sayabilir. Ancak PKK’nın böyle bir eyleme ihtiyacı yoktur benim aklıma göre. PKK’nın bittiğini yada artık büyük oranda güç kaybettiğini iddia eden devlete karşı farklı eylemler yapabilir “bakın ayaktayız” der gibi… Bu eylem bir bebek ve anne değildir kanımca.
Bu eylemi ben daha çok İstanbul’da otobüse molotofkokteyl atılma eylemine benzetiyorum.
Serap isimli kız ağır yaranlanmış, daha sonra da vefat etmişti.
O günde devletin bütün makamları televizyonlardan PKK’ya veryansın ettiler. Tabi onlar ederde hazır milis kuvvetler durur mu, onlarda durmadı tabi. Günlerce kahrolsun PKK diye bağrıştılar. Sonuç ne oldu?
İşe bakar mısınız?
Tam o günlerde molotofun suç sayılması için mecliste çalışma var ve bu eylem gerçekleşiyor.
Bu durumda hangi vatandaş molotofun silah sayılmasına karşı çıkar?
Çıkamaz tabi. Çıkarsa “sen PKK’lı mısın” diyerek karga tulumba hapse tıkarlar. Böylece o madde sessizce meclisten geçti.
Sıkı durun;
Eylemi meğer PKK değil, MİT yapmış.
Sanıklar bunu itiraf ettiler. Bir yasaya zemin hazırlamak için devlet çok kolay bir şekilde hunharca katliam yapabiliyor.
İşte Yüksekova’da katledilen bebek ve annesi bana bu eylemi anımsatıyor.
Sanırım bu eylem ile de idamı yeniden meclisten geçirilerek yasalaştıracaklar.
Eğer devleti temsil edenler bu eylem üzerinden böyle bir talep çıkartırlarsa, bu eylemi PKK değil, devletin birimlerinden birisi yapmıştır.
Dönelim madalyonun öbür yüzüne;
Diyelim ki devlet değilde gerçekten PKK yaptı bu eylemi… İşte o zaman başta HDP olmak üzere, diğer sol, sosyalist kesim PKK’ye öyle bir tavır almalı ki, öyle teşhir edilmeli ki bu sınırlar içinde alabildiğine itibarsızlaştırılsın. İşte o zaman Türk ve Kürt sosyalistleri sınıfa dayalı mücadele eksenini yüceltebilirler.