Karga Gak Demeden
07-08-2018
Ömer ŞAN

            Nereden bakarsanız toplumda her kesim, herkes, topluluk bir birine zıtlaşmış, kutuplaşmış, ayrık hale getirilmiş… Kraldan kralcılık, kendini üst bahçelerde görme, tanrısal buyruk hesabına yatıp ‘vatan-millet’ yaldızları döşeniyor!

            Tam da Amerikan/İngiliz emperyalizminin arayıp da bulamadığı… Hani bilmesek, kasten ve hile ile yapılıyor bu millete, diye de içten geçirmemek içten bile değil!

            Böl-parçala-yönet… Ya da yut! E hani nerede yurt?

            Yıllardır toplumu, ‘ver kurtul’ hikayeleriyle girişilen söylemler ve ‘düz ovada siyaset’ çağrılarıyla ‘Habur kapılarında’ çadır mahkemeleri kuran, ‘çözüm süreçleri’ ve hatta ergene konan kumpaslarıyla ‘ne istenirse verilen’ dönemlerin ardına takılın bir hele…

            BOP’ingen, mobingen hesaplarına girmeyin, dolara da doldurmayın! Hepsini alın koyun doluya! Yahu arkadaş, hani ‘evet’ çıkarsa terör bitecekti, dolar düşecek, insanlar ferahlayacaktı… Yoksa bu toplumun yüzde bilmem kaçı insan değil mi, yada yurttaş, vatandaş mı değil?

            Hele şu son zamanlara bakın… Çıkıp da ‘CHP İl Başkanları şehit cenaze törenlerine alınmayacak’ dedikten sonra sarayın damadına omuz raconu keserek kameralara sırıtanını durumu ile bir dönem terör örgütünü siyasi arenaya çağırıp da şimdinin yasal siyasilerine demokrasi dışı çıkışlar yapanların durumunu izah edebilir misiniz? Nasıl bir tinsel haldir bu?

            Ve bir ana, yanında bebeği, yüzlerce kilometreden arabasıyla gelip ıssız dağların başında asker eşini görüyor ve dönüşte hain terör örgütünün mayın yola döşediği mayınlarla can veriyor! Bebeğiyle… O’nu korumakla görevli içi boş bakanlar pişmiş kelle gibi sırıtıyor…

            Kimse yavşaklık yapıp, ‘vatan-millet’ sömürüsüne girmesin artık yeter! Bir bebeğe, anneye, genç bedenlere kıyanlar kadar, bu vahşete sebep olup seyredenler de vebal çekecek!
Doğalgaza %49, elektriğe 14 düzen çekip, topluma ayar vermeyin! Terörün her türü lanetlidir, yaşama ihanettir! O sırıtışlarla örtemezsiniz.

            Dolar, kodi gitti ya… Amerikanya ile yaşanan gerginlikler derkennn..

            ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Gül ve Soylu’nun ABD’deki mülkiyetleri bloke edilirken, ABD’li kişi ve kurumların Gül ve Soylu ile iş yapmasına engel getirildi…

            Şaşırdık tabi ooo diyerek… Bu Amerikanya heyranlığı ne olaki beyleeerrr… Eyyy tabannn, bakın tavanlarınızda neler oluyor? Amerikanyada mal varlıkları, Amerikanyalılarla iş-ticaret micaret heee… Mal var malll. Dolar dolamaz 5 Lirayı geçti, 1 kilo patatiiiisss… Fiyat bu! Gazın en doğalına da yüzde 49…

            Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, “ABD’nin yaptırımı karşılıksız kalmayacak.” Demiş, demiş de Eyyy Bakan, siz onu bırakın da, şu mallar ne olacak mallar… Var mı bu iki Bakan arkadaşınızın malları Amerikanyada? Ya iş-ticaret, giriş-çıkış? Yoksa dış ilişkilerimiz ’40 yıllık karı-koca’ ilişkisi mi?

            Sonra ne oldu? Türkiye’den yaptırım kararına ilk tepki geldi: “Karşılığı olacak” Diye… E biz de soruyoruz en doğalından, İncirlik… Kürecik yada… Kisecik mi? Nasıl olacak? Başka ne olacak? Uçak veya silah alımları mı durdurulacak? Bizde onları mı sokmayacağız ülkeye, mülkiyetlerine mi el konacak?

            Türkiye Cumhuriyetinin 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, “Büyük devletlerle ilişki ayı ile yatağa girmek gibidir. Dikkatli olmaz, ulusal onurunuzu, bağımsızlığınızı korumazsanız ezilirsiniz!” Demişti, haberiniz var mı?

            Rize’de yine bildik görüntüler çıktı, geçen hafta yağan yağmurlardan sonra… Periyot belli, Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim dönemleri. Yani bu daha başlangıç! Erken uyarı sistemi var ama toprak doymuş. Ekosistem mahvedilmiş ve daha bir sürü etmen, etken ve olası her türlü müdahale.

            Başkan haklı, sosyal medyadan ‘Allah’ım yardım et batıyoruz” diye yakarmış! Sosyal medya fenomeni oldu! E doğal olarak, Allah’ın yarattığı bozulmuş, Allah bunu cezalandırmış ve sonuçta Allah’tan geldi, takdiri ilahiye döndü!

            E, akıl… O da gel peşime takıl! Bir de ironisi var tabisinden…

            Alır kemaneyi eline Temel: “Olaaa… Kimdu bu atayizler? Çekun elunuzi ayağunuzi topraklarumuzdan! Once Yunanistan’i yaktunuz, şini Rize’nun kutsal topraklarini sele verdunuz! Sokaklara yuruttunuz sebileri safsaf. Bi da Dolar 5’i siyirdi ceşdi. Parkun yakamuzi Allah’un atayizleri he!” Der, der ama ‘Memlekete geçmiş olsun’u da ekler!)

            Sonra bakın ha, ‘Salarha Deresi’ dediğiniz, öyle hark-mark değildir ha… Asıl, bilenler Askaroz diye de bilir! Toplam 46 km’lik Salarha Vadisinin suyunu toplar. Küçültülerek bugünkü halini alan ana yatağının en dar kısmı 120, en yaygın kısmı ise 260 metreye ulaşır. Geldiğinde, havada uçan kuşu kapardı! Şimdi?..

            Sosyal medyadan paylaşımda bulunan E.Pekdemir‏ anlatıyor:

            “Bir sirkin maymunu ölmüş. Bir işsizi işe alıp maymun kostümü giydirmişler. Zavallı adam trapezden atlarken aslan kafesine düşmüş. Bağırıyormuş ben maymun değilim, kurtarın! Aslan kostümünden bir başka kafa dışarı çıkmış, ‘Sus lan, biz aslan mıyız sanki’ demiş… Tank milli değilmiş… Helikopter de…” Nasiiii…

            Adları farklı, adilikleri aynı, yavşaklıkları bir!.. “Yok yorum morum, soru sorana ko…!” Can Yücel’den.

            Biz, Amerikan ve İngiliz emperyalizmine, onun beslediklerine, işbirlikçilerine, bilumum uşaklarına ve de sevici ve secdecilerine karşı mücadelemizi yılmadan, yorulmadan, usanmadan sürdüreceğiz. Kahpe düşmandır çünkü!