OLANLAR VE OLACAK OLAN

Geçmişte olan gene olacak; bu sürü uyanmadıkça. Ülkenin bütün birikimlerini, özelleştirme örtüsü altında haraç mezat satıp, görece bir rahatlama sağlıyor, ekonomiyi çıkmaza, ülkeyi iflasa sürükleyip tüyüyorlar.

İnsanlıktan biraz nasiplenmiş bir iktidar geliyor, enkazı temizleyip işleri biraz yoluna koyuyor. Derlenip toparlanma süreci başlayınca da seçimler gelip çatıyor. Çokbilmiş vatandaş da çektiği sıkıntının faturasını, toplayan iktidara kesip yalancıları, talancıları, hangi ad altında olursa olsun, iktidara taşıyor. Birileri, pişiriyor kotarıyor, eyyamcı fırıldaklar malı götürüyor.

Şöyle bir geçmişin belgelerini karıştırır, belleklerinizi tazelerseniz, 1950’den beri bu oyun oynanıyor, bu kısır – uğursuz döngü yaşanıyor Şimdi de yaşanacak, aynı uğursuz döngüdür. AKP, “Satacak bir şey kalmadı” itirafında bulunacak kadar, satmadık değer bırakmadı.

Seçimleri, bilerek kaybedecekler, zamanı geldiğinde. Yağmalanacak şey kalmayınca, birileri gelip biriktirmeli. Ki hırsızlar gelsin, çalacak şeyleri olsun. Yalanla talana devam etsinler. Kurgulanmış uğursuz oyun, ezilen kesim uyanıp gerçeği görene kadar sürüp gidecek.

Emperyalistler, bunlara niye”Yeni Osmanlıcı” gazı basıyor. Osmanlı’ya oynadıkları oyunu oynayacaklar da ondan.  Yeni bir Duyun-u Umumiye ile kucağa çekip köküne kadar kökleyip köklerinden sökecekler bu aymaz utanmaz milleti.,

Önlerine atılan kemiğe bin şükür yetiren yoz sürü, sorunun kendi sorunu; sorumlunun da kendi olduğunu görmezden gelecek. Acılanan, hırpalanan, çığlıklıyan, yırtınan gene biz aptal solcular olacak.