Katar Emirinden alınan saray uçağını unutturmak isteyen ve 3.Hava Limanı inşaatında Ortaçağ şartlarında çalıştırılan işçilere sırtını dönen tek adam gündemi saptırmak için şimdi de  Atatürk’ün İş Bankası’ndaki hisselerinin hazineye devrini istedi.

Atatürk Orman Çiftiği’ne kaçak sarayı yaptıran, ya istifa, ya cezaevi diyerek görevinden istifa ettirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in AOÇ’de yaptırdığı ucube parka sesini çıkarmayan tek adam, 3. Hava Limanı inşaatındaki işçilerin direnişi gündeme oturunca İş Bankası’ndaki  Atatürk’ün hisselerinin hazineye devrini ortaya atarak gündemi değiştirmeye çalışıyor.

Adamın ağzından laf çıkar çıkmaz Havuz medyasının sözde gazeteleri lafın üzerine balıklama atlayarak olayı manşet yaptılar.

Olaya en anlamlı yanıt İş Bankası’ndan geldi. İş Bankası’nın yanıtı şöyle:

“Atatürk hisselerinin mülkiyet ve temsilinin vasiyet, yasalar ve yargı çerçevesinde Türkiye İş Bankası tüzel kişiliğinden bağımsız olarak belirlenmiş olduğu açıktır.

Türkiye’nin milli sermayesi olarak, üstlendiği sorumluluğun bilincini faaliyetleri ile daima ortaya koyan İş Bankası siyaset malzemesi yapılamayacak önemde bir kuruluş olup, özellikle ülkemizin yoğun ve hassas gündemi içinde tüm değerlendirmelerin bu önem çerçevesinde yapılması milli menfaat meselesidir.”

CHP sözcüsü Faik Öztrak’da, “İş Bankası hisselerine el koymayı 12 Eylül paşaları da denemişti. Mahkemeden döndü. O dönem darbenin müelliflerinin yapamadığını Erdoğan yapmak istiyor. Ondan sonra bu döneme sivil darbe deyince kızıyor. Bu darbeciye darbeci demek zorundayız.” Açıklamasında bulundu.