119050Yargıtay 16. Ceza Dairesi,  CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekili seçildikten 3 ay sonra tahliyesine karar verdi.

MİT TIR’ları davasından yargılanıp  hakkında 5 yıl 10 ay hapis cezasını oy çokluğuyla onayan Yargıtay Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği sona erinceye kadar serbest bırakılmasına karar verdi.


Berberoğlu, tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nden saat 19.15 sularında tahliye edildi.

Tahliye olduktan sonra Enis Berberoğlu kısa bir açıklamada bulunarak,
 “Milletvekili olarak Maltepe cezaevine girdim milletvekili olarak dışarı çıkıyorum. Türkiye’nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Beni mazur görün aileme ve partime danışacağım. İlginize teşekkür ederim. Medyanın beni yalnız bırakmadığının farkındayım. 16 aydır tecritte yaşıyorum az konuşmaya alıştım. ” dedi.

Saat 19.15 sıralarında cezaevinden çıkan Berberoğlu, yakındaki bir çay bahçesine giderek partililerle bir araya geldi. Berberoğlu burada partililerle çay içti.

Binali Yıldırım’dan eşine telefon

Daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Bir şekilde bir suçlamayla yargılanan insanlara sahip çıkmak, adalet aramak değildir”  açıklamasında bulunan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Enis Berberoğlu’nun  eşi Oya Berberoğlu’nu telefonda arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

Sonuç:  Gecikmiş adalet adalet midir?